Σε εξελιξη η συγκεντρωση εξω απο το ραδιομεγαρο της ερτ...

15:30 13/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Χιλιάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών, έχουν πλημμυρίσει από το πρωί το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ...
Οι διαδηλωτές, που παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα στον προαύλιο
χώρο του ραδιομεγάρου, αλλά και επί της λεωφόρου Μεσογείων, κρατούν σημαίες, πανό και πλακάτ στα χέρια τους και ανά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και συμπαράστασης στους 2.656 εργαζόμενους, που δοκιμάζονται τα τελευταία 24ωρα.
Πριν από λίγο, αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, που νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει ξεχωριστή προσυγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Σε δηλώσεις του, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ αρχή του νέου κατήφορου και ζήτησε να επαναλειτουργήσει άμεσα η δημόσια τηλεόραση. Η λεωφόρος Μεσογείων παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς ο κόσμος παραμένει συγκεντρωμένος έξω από το κτήριο της ΕΡΤ, ενώ ανά διαστήματα καταφθάνουν κι άλλοι διαδηλωτές. Άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, ενώ διακριτική μέχρι τώρα είναι η παρουσία της αστυνονίας. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση στις 16:00, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Την ίδια ώρα, συνεδριάζει και το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου, με αντικείμενο την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον κλάδο, προκειμένου να αποτραπεί το λουκέτο στην ΕΡΤ.
Στη συγκέντρωση στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας

Στη συγκέντρωση στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Δήθεν καταγγέλλουν (αναφερόμενος στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη), αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι αυτοί φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης. Η προοπτική της δημοκρατικής διεξόδου όμως, δεν είναι απειλή για το λαό, είναι ευλογία. Αυτή η πράξη φίμωσης της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι η αρχή του τέλους της βαρβαρότητας για το λαό μας. Καλούμε τον ελληνικό λαό σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα είναι. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας».

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τους διαδηλωτές να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ξεχωριστή συγκένττρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο κτήριο της ΕΤ3.

Οι εργαζόμενοι στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και την τηλεόραση της Θεσσαλονίκης παραμένουν στους χώρους εργασίας τους και μεταδίδουν ενημερωτικές εκπομπές μέσω της ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης (ΕΒU), ραδιοφωνικών σταθμών και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορούν. \

Στο μεταξύ, νέα κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 17:30, έξω από το κτήριο της ΕΤ3, ενώ θα ακολουθήσει και συναυλία, με τους εργαζόμενους να καλούν όσο περισσότερο κόσμο μπορεί να δώσει το παρόν.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα