Σε ερωτηση της μαριας γιαννακακη (δημαρ) και σπυρου χαλβατζη (κκε) απαντησε....ο γιαννης μιχελακης

22:36 4/7/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Απάντηση έδωσε ο υπ. Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης στην Επίκαιρη Ερώτηση της κ. Μαρίας Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ).... «Σχετικά με την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων» τονίζοντας: Γιάννης ΜιχελάκηςΑπαρέγκλιτος στόχος μας είναι να πάψει η καταπολέμηση της διαφθοράς να αποτελεί απλό ευχολόγιο και να γίνει επιτέλους πράξη.Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή για μία αυστηρή νομοθετική πρωτοβουλία για το πολιτικό χρήμα. Παράλληλα έχει θέσει το θέμα
αυτό ως ένα από τα βασικά σημεία στη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος».Βασικοί άξονές μας θα είναι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η πλήρης διαφάνεια της ιδιωτικής χρηματοδότησης, η αυστηροποίηση της διαδικασίας χρηματοδότησης των κομμάτων, αλλά και η ανάθεση του σχετικού ελέγχου, όχι σε επιτροπή της Βουλής, αλλά σε ανεξάρτητη Αρχή αυξημένου κύρους.Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στον ενδελεχή και εμπεριστατωμένο έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων. Θα το αλλάξουμε κι αυτό.Επιλέγουμε να αναθέσουμε τον σχετικό έλεγχο, όχι όπως γινόταν μέχρι σήμερα σε μια Επιτροπή της Βουλής, αλλά σε ειδικό σώμα αποτελούμενο αποκλειστικά από δικαστικούς λειτουργούς των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων.Προωθούμε, παράλληλα, την υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του δημοσίου, κάτι μάλιστα που -σας υπενθυμίζω- συμπεριλαμβανόταν στην προγραμματική συμφωνία που ενέκρινε και η ΔΗΜΑΡ τον περασμένο Ιούνιο.Θέλω να βεβαιώσω ότι θα ακούσουμε και θα λάβουμε σοβαρά υπόψη τις προτάσεις όλων.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης απάντησε επίσης και σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Σπύρου Χαλβατζή με θέμα.... «Εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς» τα εξής: Γιάννης ΜιχελάκηςΠροτεραιότητα στις εγγραφές στους δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς θα έχουν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας αποφάσισαν τη συνέχιση της χρηματοδότησης της εξαιρετικά επιτυχημένης δράσης ‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής’.Παρά τα προβλήματα που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε, καταβάλλουμε κάθε δυνατή και αναγκαία προσπάθεια για να προχωρήσουν άμεσα και απρόσκοπτα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ούτως ώστε οι δομές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα να είναι καθ’ όλα έτοιμες κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για να υποδεχθούν τα παιδιά.Με τη δράση αυτή επιχορηγούνται περισσότερες από 60.000 άνεργες ή εργαζόμενες μητέρες για να βάλουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αναζήτηση εργασίας ή την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας τους.Η συνολική δαπάνη για την περίοδο 2013-2014 (μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τα δημοσιονομικά πράγματα της χώρας) ανέρχεται στα 150 εκ. ευρώ…Ανάμεσα στους 60.000 δικαιούχους της συγκεκριμένης δράσης περιλαμβάνονται άνεργες μητέρες, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, ορφανά, παιδιά πολυτέκνων οικογενειών και παιδιά με γονείς ΑΜΕΑ».
Βασικός γνώμονάς μας είναι η ορθολογική διαχείριση και εξοικονόμηση πόρων για να μπορέσουμε να συνδράμουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.Στο πλαίσιο αυτό οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης θα λειτουργήσουν και πάλι φέτος για χιλιάδες παιδιά, σύμφωνα πάντα με εύλογα και δίκαια κοινωνικά κριτήρια.

Δυναμικός και μάχιμος ο Γιάννης Μιχελάκης .... Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα