Σε χαμηλοτερο επιπεδο η αναπτυξη της "μεταποιησης και των υπηρεσιων" σε ολη την ευρωζωνη...

09:54 7/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro, Μπορεί στην Ελλάδα να θεωρούμε ότι είμαστε η μόνη χώρα που πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης όμως δεν είναι έτσι αφού απρόσμενη επιβράδυνση στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος κατέγραψε η... ανάπτυξη της μεταποίησης και των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη το μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit Economics. Το γεγονός ενισχύει τις ενδείξεις ότι η ευρωπαϊκή οικονομία κατεβάζει ταχύτητα....
Ποιο αναλυτικά:
Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 52,3 μονάδες από 52,5 τον Αύγουστο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα παρέμεινε αμετάβλητος στις 52,5 μονάδες. O δείκτης μεταποίησης διαμορφώθηκε όμως στις 50,5 μονάδες.

Η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη περιορίστηκε στο β' τρίμηνο καθώς οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε σχεδόν σε χαμηλά πέντε ετών.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι παραδέχθηκε ότι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης χάνει momentum. "Η έρευνα σκιαγραφεί τι συμβαίνει στην οικονομία της Ευρωζώνης", σχολιάζει ο Κρις Γουίλιαμσον, οικονομικός αναλυτής της Markit Economics.
"Οι τιμές συνεχίζουν να υποχωρούν καθώς οι εταιρείες μάχονται να κερδίσουν πελάτες, που αναπόφευκτα ενισχύει τις ανησυχίες ότι η Ζώνη του Ευρώ αντιμετωπίζει απειλή αποπληθωρισμού. Επίσης υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να περιοριστεί και άλλο στο δ' τρίμηνο".

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία καταδεικνύουν πως στο τρέχον τρίμηνο η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι 0,3%.
Keywords
Τυχαία Θέματα