Σαββατοκυριακο διαβουλευσεων για την συνοδο κορυφης της δευτερας

08:04 19/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα, ο τελευταίος σταθμός για συμφωνία ή ρήξη με τους δανειστές θα είναι η επόμενη Δευτέρα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της...
Ευρωζώνης, τη Δευτέρα με μοναδικό θέμα την Ελλάδα.
Παράλληλα, αποφασίζεται και έκτακτο Eurogroup ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο για να προετοιμαστεί η Σύνοδος Κορυφής.
Την ανακοίνωση έκανε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ μέσω Twitter. «Μετά την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00. Είναι καιρός να συζητηθεί επειγόντως το ζήτημα της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που αναπτερώνει τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας με δεδομένο ότι πριν μερικές ώρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, είπε ότι θα υπάρξει μέσα στο Σαββατοκύριακο νέος γύρος επαφών μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και τους Ζ.Κ. Γιούνκερ σε μια προσπάθεια να βρεθούν οι συγκλίσεις που θα αποσοβήσουν το οριστικό ναυάγιο.
Βεβαίως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προτάσεις, τους συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις που προτίθενται να κάνουν οι δύο πλευρές. Ωστόσο, η Σύνοδος της Δευτέρας λαμβάνει πλέον δραματικό χαρακτήρα καθώς δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλη ευκαιρία με δεδομένο ότι στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της Ελλάδας ενώ θα πρέπει να πληρωθεί και η δόση στο ΔΝΤ.
Επίσης, είναι δεδομένο ότι το τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να αντέξει άλλη αβεβαιότητα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters οι τράπεζες αντέχουν για μία εβδομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα