Σαρωνει ο ομπαμα στους εργενηδες και τις γυναικες

10:38 12/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Ασφαλές προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνι, φαίνεται πως διασφαλίζει ο Μπαράκ Ομπάμα, λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για...
το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
συγκεντρώνει την προτίμηση ψήφου του 49% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 43% του Ρόμνι.
Η διαφορά αυτή αποκτά, μάλιστα, ακόμη μεγαλύτερη σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Ιούνιο, η διαφορά ανάμεσα στους δύο ήταν μόλις μία μονάδα, δηλαδή στο όριο του στατιστικού λάθους. Στο μεταξύ, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα μιας άλλης δημοσκόπησης, για λογαριασμό του πανεπιστημίου Quinnipiac και αναφέρεται σε ορισμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά του εκλογικού σώματος.
Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, το 54% των ανύπαντρων Αμερικανών προτιμά τον Ομπάμα έναντι μόλις 34% που ψηφίζει Ρόμνι. Αντιθέτως, το 51% των έγγαμων δηλώνει ότι προτιμά το Ρεπουμπλικανό υποψήφιο έναντι του 38% που τάσσεται υπέρ του νυν προέδρου. Μάλιστα, στις γυναίκες ο Ομπάμα είναι ακόμη πιο ισχυρός - 60% στις ανύπαντρες και 43% στις παντρεμένες, έναντι 31% και 46% αντιστοίχως για το Ρόμνι.
Keywords
Τυχαία Θέματα