Σαρκοζι: θα γινουμε ισπανια με τον ολαντ

19:13 4/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Το φόβητρο της Ισπανίας επιστρατεύει ο Νικολά Σαρκοζί μια ανάσα πριν στηθούν οι κάλπες των προεδρικών εκλογών. «Δείτε την Ισπανία έπειτα από επτά χρόνια σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Θέλετε την ίδια κατάσταση; Το θέμα δεν είναι να φοβηθείτε, αλλά να δείτε στην άλλη πλευρά των συνόρων μας» λέει στους...
Γάλλους ο Σαρκό «τρέχοντας» ασθμαίνοντας πίσω από τον Φρανσουά Ολάντ στις δημοσκοπήσεις με τη διαφορά τους να κυμαίνεται γύρω στις
πέντε μονάδες.

Την ίδια στιγμή, πάντως, τα επιτελεία του Φρανσουά Ολάντ και της Άνγκελα Μέρκελ έχουν αρχίσει ήδη τις διερευνητικές επαφές εξετάζοντας αναπτυξιακές ρήτρες προς επισύναψη στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, το οποίο πρόκειται να εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Η γερμανική κυβέρνηση διαμηνύει παράλληλα διά του εκπροσώπου της πως «δεν φοβήθηκε ποτέ» τον Φρανσουά Ολάντ, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, ενώ δημοσκόπηση έρχεται να καταδείξει πως ένας στους δύο Γερμανούς θέλει να ξαναδεί στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας τον Νικολά Σαρκοζί.

Σαρκοζί: «Δείτε την Ισπανία»...

Ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία, πως η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει μία κατάσταση όπως αυτή της Ισπανίας εάν δεν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει ούτε ένας Γάλλος που να επιθυμεί η Γαλλία να ζήσει μια κατάσταση όπως αυτή στην Ισπανία σήμερα έπειτα από επτά χρόνια σοσιαλιστικής διακυβέρνησης» τόνισε ο Σαρκοζί μιλώντας στο δίκτυο Europe 1.

«Δείτε την Ισπανία. Θέλετε την ίδια κατάσταση; Το θέμα δεν είναι να φοβηθείτε, αλλά να δείτε στην άλλη πλευρά των συνόρων μας. Η Ισπανία χαλάρωσε την πειθαρχία της, η Ισπανία δεν εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε, η Ισπανία προσέλαβε δημοσίους υπαλλήλους. Ποιος πληρώνει στην Ισπανία; Οι επιπλέον 375.000 άνεργοι τους δύο τελευταίους δύο μήνες» υπογράμμισε.

«Κανείς μας δεν θα γλιτώσει από την κατάσταση αυτή» προειδοποίησε.

«Μια χώρα που δεν αποπληρώνει τα χρέη της, που δεν μειώνει τα ελλείμματά της είναι μια χώρα στον σημερινό κόσμο που βρίσκεται σε κίνδυνο» συνέχισε ο Νικολά Σαρκοζί, επικρίνοντας πολλές από τις προτάσεις του αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ.

«Αν το 2010 δεν είχα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, σήμερα θα βρισκόμαστε στην κατάσταση της Ισπανίας» δήλωσε ο Σαρκοζί.

Άρχισαν οι επαφές των Μερκολάντ

Οι διερευνητικές επαφές μεταξύ συνεργατών του Φρανσουά Ολάντ και της Άνγκελα Μέρκελ έχουν πάντως ήδη αρχίσει, καθώς έπειτα από την ισόπαλη (σύμφωνα με την ευνοϊκότερη για τον Νικολά Σαρκοζί ερμηνεία) τηλεοπτική μονομαχία, η προοπτική εκλογής του Σοσιαλιστή υποψηφίου είναι περισσότερο από ορατή.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι διεξάγονται επαφές ανάμεσα σε Γερμανούς διπλωμάτες και το επιτελείο του Ολάντ.

Σύ
Keywords
Τυχαία Θέματα