Σαν σήμερα γεννήθηκε ο χριστόδουλος μας…

17:08 17/1/2021 - Πηγή: Fimotro

Σαν σήμερα, στις 17 Ιανουαρίου του 1939, ανήμερα του Αγίου Αντωνίου,γεννήθηκε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος- ο Αρχιεπίσκοπος της καρδιάς μας.

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Αν ζούσε σήμερα θα εισήρχετο στο 82ο  έτος!
Είναι αλήθεια οτι η παράδοση της Εκκλησίας μας δεν επιτρέπει στους κληρικούς μας και μάλιστα στους αγάμους να εορτάζουν τα γενέθλιά τους. Εντούτοις, για όλους εμάς τα παιδιά του Χριστόδουλου, κληρικούς και λαϊκούς, η ημέρα των γενεθλίων του ήταν ημέρα χαράς και εορτής. Ήταν

ένα ξεχωριστό γεγονός, που θέλαμε πάντα να το περνάμε μαζί του και να συνεορτάζουμε την επέτειο γενεθλίων του πατέρα μας με ένα δείπνο που προσπαθούσαμε να είμαστε όλοι παρόντες για να του δίνουμε χαρά!Από τα χρόνια του Βόλου και αργότερα στην Αρχιεπισκοπή.
Ο ίδιος δεν γνώριζε ποτέ τί του ετοιμάζαμε! Ερχότανε ανυποψίαστος στο χώρο που είχαμε επιλέξει και έκανε σαν μικρό παιδί από τη χαρά του. Έννοιωθε όπως έλεγε όμορφα και … «ευλογημένος από τον Θεό», που τα πνευματικά του  παιδιά δεν κουράζονταν να του δείχνουν την αγάπη τους.Ήταν οι στιγμές που όλοι γινόμαστε ένα, μια γροθιά.

Τρείς τέτοιες επετείους θέλω να θυμηθώ για μία φορά ακόμη μαζί σας σήμερα και να καταθέσω μερικές σκέψεις υπό την μορφή μιας γλυκιάς ανάμνησης και μνημοσύνου προς τον μεγάλο Πρωθιεράρχη που σημάδεψε με το πέρασμα του την Εκκλησία μας και την πατρίδα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα