Ρυθμιση - ανασα για για 97.343 δανειοληπτες του πρωην οεκ...

Ρύθμιση των στεγαστικών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο που είχαν χορηγηθεί σε 97.343 δικαιούχους του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, ...
Γιάννης Βρούτσης.
Βάσει της ρύθμισης οι τράπεζες θα δέχονται επιμήκυνση των δανείων κατά μέγιστο 10 έτη, χωρίς να χάνεται η επιδότηση επιτοκίου και έτσι, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θα επιτυγχάνεται μια σημαντική μείωση στη μηνιαία καταβαλλόμενη
τοκοχρεολυτική δόση που – κατ’ εκτίμηση - θα κινηθεί μεσοσταθμικά στο 50% (ανάλογα και σε ποιο έτος ζωής του δανείου βρίσκεται).

Γ. Βρούτσης: Ρύθμιση στεγαστικών δανείων για 97.343 δικαιούχους του πρώην ΟΕΚ Δικαιούχοι ένταξης στη ρύθμιση είναι όλοι οι δανειολήπτες οι οποίοι δεν έχουν υπερβεί το συμβατικό χρόνο διακοπής των 180 ημερών. Τα δάνεια αυτά ήταν 15ετούς διάρκειας, χορηγούμενα από συμβεβλημένες με τον πρώην ΟΕΚ τράπεζες, με επιδότηση επιτοκίου από τον Οργανισμό για τα πρώτα εννέα έτη. Τα τελευταία δάνεια αυτού του προγράμματος χορηγήθηκαν το 2011. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΕΚ καταργήθηκε το Φεβρουάριο του 2012 με το ν.4046/’12. Στη συνέχεια, με το ν. 4144/’13 κατέστη καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ ο ΟΑΕΔ, ο οποίος σήμερα έχει και την αρμοδιότητα.
Για την υλοποίηση της ρύθμισης θα υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία εντός του Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσει ΚΥΑ των υπουργών Εργασίας και Ανάπτυξης.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης έκανε λόγο για «ρύθμιση – ανάσα», τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου προχωρά στη δημιουργία ενός ισχυρού ιστού κοινωνικής προστασίας «σε στέρεες βάσεις και με όρους δικαιοσύνης».
Προανήγγειλε επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο φέρνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μια σημαντική κοινωνική καινοτομία, που, όπως είπε, θα αποτελέσει «τον ισχυρό πυλώνα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα του αύριο».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα