Ριο - ολυμπιακοι αγωνες: απογοητευτικα χαμηλη η ζητηση των εισιτηριων...

18:17 4/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο μπορεί να ξεκινούν σε τέσσερις μήνες, αλλά ...
τα ποσοστά των πωλήσεων των εισιτηρίων είναι απογοητευτικά, προκαλώντας ανησυχία στη βραζιλιάνικη κυβέρνηση.

Υπολογίζεται πως μόνο τα μισά από τα διαθέσιμα εισιτήρια έχουν πωληθεί και ο υπουργός Αθλητισμού, Richardo Leyser, της χώρας ψάχνει τρόπους να ενισχύσει το ενδιαφέρον για την αγορά τους.

Όπως, μάλιστα, σχολίασε ο ίδιος στη
βραζιλιάνικη εφημερίδα «Folha», η κυβέρνηση της χώρας ενδέχεται να προχωρήσει στην αγορά κάποιων εισιτηρίων και στη συνέχεια να τα διαθέσει σε μαθητές δημοσίων σχολείων. Ο Leyser τόνισε, ακόμα, πως θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι, ώστε να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι το Ρίο είναι απόλυτα ικανό να φέρει εις πέρας με επιτυχία τη διοργάνωση των αγώνων, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια τόσο των αθλητών όσο και του κοινού.

Ο μεγαλύτερος φόβος των επίδοξων ταξιδιωτών, φαίνεται πως είναι αυτός της τρομοκρατίας και οι βραζιλιάνικες Αρχές σχεδιάζουν να διπλασιάσουν τους υπευθύνους προστασίας σε σχέση με όσους χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ένα ακόμα ζήτημα, που έχει ανησυχήσει τόσο τους αθλητές που θα συμμετάσχουν όσο και τους ειδικούς υγείας είναι η έξαρση του ιού Ζίκα στη χώρα. Μάλιστα, αρκετοί από τους συμμετέχοντας στους αγώνες ζήτησαν να αναβληθεί η διοργάνωση με τις Αρχές της Βραζιλίας να αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επιπλέον, οι Βραζιλιάνοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την εσωτερική οικονομικοπολιτική κρίση που υφίσταται η χώρα τους, καθώς το πολιτικό μέλλον της Προέδρου Dilma Rousseff θεωρείται αβέβαιο. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η Βραζιλία διανύει την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση των τελευταίων 25 ετών.
Keywords
Τυχαία Θέματα