Ρατσιστικο παραληρημα με προσχημα τον εμπολα...

Δεκάδες ήταν οι υποστηρικτές του δεξιού κόμματος Fratelli d'Italia, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνο...
για να διαδηλώσουν κατά των μεταναστών.
Οι διαδηλωτές κρατώντας τεράστιες ιταλικές σημαίες και πανό, ξέσπασαν σε ρατσιστικά συνθήματα κατά των μεταναστών με πρόσχημα τον θανατηφόρο ιό Έμπολα.

«Έξω οι μετανάστες», «Έμπολα, όχι ευχαριστώ» ήταν μερικά από αυτά, ενώ περιφέρονταν τραγουδώντας τον ιταλικό ύμνο, στο εσωτερικό της Stazione Centrale.
Το
πλήθος ζητούσε την απαγόρευση εισόδου στα ιταλικά εδάφη σε άλλους παράτυπους μετανάστες και για αυτό το λόγο τοποθετήθηκε ένα υποτυπώδες σημείο ελέγχου από όπου θα έπρεπε να περνούν όσοι επιθυμούν να περάσουν τα ιταλικά σύνορα, σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Από τη διαδήλωση δε θα μπορούσε να λείψει το αίτημα για απαγόρευση των τζαμιών στο Μιλάνο, το πλάνο κατασκευής τους επιθυμεί να θέσει σε εφαρμογή ο δήμαρχος της πόλης, Τζουλιάνο Πιζαπία.

«Ας ξαναδώσουμε την Ιταλία στους Ιταλούς, ας ξαναδώσουμε τον σιδηροδρομικό σταθμό στους Μιλανέζους», φώναζαν οι υποστηρικτές του κόμματος Fratelli d'Italia, ενώ δεν έλειψαν στιγμές έντασης όταν ένας εξ αυτών διαπληκτίστηκε έντονα με νεαρούς και παραλίγο να σημειωθεί βίαιο επεισόδιο, το οποίο απετράπη από την παρέμβαση αστυνομικών.

Την ίδια στιγμή, την προσπάθεια των μελών της δεξιάς παράταξης να «φρενάρουν» την εισροή μεταναστών στην Ιταλία, ενισχύει η άποψη μίας Ιταλίδας χειρουργού, η οποία προειδοποιεί πως ο ιός Έμπολα θα φτάσει στο Μιλάνο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλική εφημερίδα, η Μαρία Τερέζα Μπαλντίνι, η οποία είναι και περιφερειακή σύμβουλος στην Λομβαρδία για το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Popolari per l'Italia, τόνισε πως η θανατηφόρα επιδημία θα φτάσει στις πόρτες της πρωτεύουσας της μόδας και της βιομηχανίας.

«Μου επιτέθηκαν, με χλεύασαν, αλλά είχα δίκιο. Ο Έμπολα θα φτάσει στην Ιταλία. Το πιθανότερο είναι οι πρώτοι ασθενείς να φτάσουν στο Νότο, αλλά στη συνέχεια θα υπάρξει ένα ισχυρό πέρασμα και στον Βορρά. Και τότε τι θα κάνουμε;», διερωτήθηκε η γιατρός.
Όπως είπε η χειρουργός προτεραιότητα πρέπει να είναι η πρόληψη, αλλά και η καθαριότητα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, όμως, βασικό στοιχείο σύμφωνα με την ίδια είναι η αποτροπή εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Λομβαρδία.

«Η καταστροφή που θα σημειωθεί θα είναι τεράστια. Όποιος λέει το αντίθετο, δεν έχει ούτε ηθική, ούτε είναι υπεύθυνος», τόνισε η Μπαλντίνι.

«Σημάδια ελπίδας» για την Ισπανίδα νοσηλεύτρια

Στο μεταξύ, η Ισπανίδα νοσηλεύτρια που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα είναι καλύτερα, χωρίς πυρετό, ενώ οι γιατροί «βλέπουν τα πρώτα σημάδια ελπίδας».

Βέβαια, οι θεράποντες ιατροί παραμένουν συγκρατημένοι καθώς όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας, Φερνάντο Σιμόν, ένας ασθενής με τα χαρακτηριστικά της Τερέζα Ρομέρο Ράμος πρέπει να παρακολουθείται στενά επειδή η κατάστασή της είναι ιδιαίτερη.

Όπως εξήγησε, ο ιός μπορεί να επηρεάσει άλλα όργανα που ενδέχεται να εμποδίσουν τη βελτίωση της υγείας της ασθενούς για αυτό δείχνει συγκρατημένος για την πρόοδο της Ράμος.
Άλλωστε, όπως τόνισε πρόκειται για μία «πολύ σοβαρή ασθένεια» και κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί για τίποτα.

Τρόμος στο Τέξας μετά το δεύτερο κρούσμα Έμπολα

Την ίδια ώρα, πανικός έχει προκληθεί στο Τέξας έπειτα από την ανακοίνωση για δεύτερο κρούσμα του θανατηφόρου ιού μετά το θάνατο του Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Τετάρτη έπειτα την επιστροφή του στις ΗΠΑ από τη Λιβερία.

Μία νοσηλεύτρια που τον είχε φροντίσει φέρεται να νοσεί, καθώς παρουσίασε πυρετό, μπήκε σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ενώ δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο προσβολής της από τον ιό.

«Ξέραμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα δεύτερο κρούσμα και ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτήν την πιθανότητα», είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας, Δρ. Ντέιβιντ Λέικι και πρόσθεσε πως η ομάδα ενισχύεται και εργάζεται προσεκτικά ώστε να εμποδίσει την διάδοση του Έμπολα.
Keywords
Τυχαία Θέματα