Ραντεβου και με τους τραπεζιτες εκλεισε η τροϊκα

11:18 2/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Από αύριο 3 Ιουλίου, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα επισκεφθούν τα πιστωτικά ιδρύματα για έλεγχο που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Τα συγκεκριμένα κλιμάκια θα αποτυπώσουν την άποψη των πιστωτικών ιδρυμάτων για την...
πορεία της οικονομίας, ενώ θα ακολουθήσουν τα «χρηματοοικονομικά» κλιμάκια, τα οποία στη συνέχεια θα συζητήσουν θέματα που αφορούν αποκλειστικά τη λειτουργία των τραπεζών.
Ανακεφαλαιοποίηση
Κεντρικό θέμα συζήτησης τραπεζών
και τρόικας μοιραία θα αποτελέσει η ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, η οποία σε κάθε περίπτωση εμφανίζεται να έχει σημαντικά καθυστερήσει όχι όμως από υπαιτιότητα των τραπεζών.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι σαφές πως θα ενταχθούν και οι νέοι παράμετροι που τυχόν προκύπτουν από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συγχρόνως με την άφιξη της τρόικας στις τράπεζες αναμένεται και από την πλευρά της Τραπέζης της Ελλάδος να προχωρήσουν οι σχετικές με την ανακεφαλαιοποίηση διαδικασίες, οι οποίες προβλέπουν κατ' αρχήν τον πλήρη ορισμό των κεφαλαίων που θα χρειασθεί κάθε μία τράπεζα και στη συνέχεια τον ορισμό χρονοδιαγράμματος που πιθανόν να περιλάβει και νέα στοιχεία. Η πλήρης εικόνα για τα παραπάνω εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμη μέχρι τα μέσα Ιουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα