Ραγκουσης: "η κυβερνηση παπαδημου δεν επιασε τον ταυρο απο τα κερατα"

13:21 3/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Η κυβέρνηση Παπανδρέου «δεν έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα», καθώς υπήρχαν πολλές αντιδράσεις στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις από υπουργούς και βουλευτές, δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ 99,5. Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη από την κυβέρνηση Παπανδρέου,
επισημαίνοντας: ...
«Το σημαντικότερο ήταν ότι δεν πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα. Η πλειονότητα του Υπουργικού Συμβουλίου δεν ήθελε να πάρουμε δραστικά μέτρα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πρωταγωνιστούσαν βουλευτές που έβαζαν εμπόδια».

Ο κ. Ραγκούσης μίλησε για μοιραίο στρατηγικό λάθος, εξηγώντας: «Το έχω πει σε ανύποπτο χρόνο στον Γιώργο Παπανδρέου ότι έβαλε όριο της πολιτικής του ως πρωθυπουργού και της δικής μας ως κυβέρνηση τις αντιδράσεις των βουλευτών. Το όριο έπρεπε να είναι το συμφέρον της χώρας και ο χρόνος, προκειμένου να γίνουν αυτά που έπρεπε πριν ο λαός χάσει την υπομονή του».

Ερωτηθείς για τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ και τα «λεφτά υπάρχουν», απάντησε: «Έπρεπε αμέσως μόλις αναλάβαμε την κυβέρνηση να αλλάξουμε ρότα. Αυτό θα αποτελούσε και αυτοκριτική για τα όσα υποσχόμασταν και κάναμε προεκλογικά και ως αντιπολίτευση».

Για τον ίδιο προσωπικά, παραδέχθηκε ότι έχει κάνει λάθη, καθώς συμμετείχε σε μια συλλογική προσπάθεια που είχε αυτό το αποτέλεσμα. Σημείωσε, ωστόσο: «Δεν ανέχομαι, όμως, το τσουβάλιασμα. Να δεχθώ την κριτική για ό,τι έχω κάνει, αλλα δεν μπορώ να φορτωθώ ευθύνες άλλων».

Ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα βαδίζει προς εκλογές-ορόσημο της Μεταπολίτευσης. Με αφορμή τα κρούσματα ρουσφετολογικών τροπολογιών και λαϊκίστικων τοποθετήσεων, τόνισε: «Ντρέπομαι για το υπαρκτό πολιτικό σύστημα», ωστόσο υπογράμμισε ότι τα φαινόμενα αυτά ενισχύουν την ανάγκη του πολίτη να αποφασίσει ριζικές αλλαγές και ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για «εκλογές χωρίς προηγούμενο», λόγω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία και της θέσης που θα λάβουν οι πολίτες την ημέρα της ψηφοφορίας. «Υπάρχει τεράστια ανάγκη ανανέωσης σε πρόσωπα και ιδέες» τόνισε.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για εκλογές - ορόσημο της Μεταπολίτευσης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται το πάρτι της Μεταπολίτευσης, δηλαδή να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα παράγουμε. Επισήμανε, δε, ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές είναι αναγκαίες ανεξαρτήτως προγράμματος και υποχρεώσεων της χώρας.

Ερωτηθείς για τις λαϊκίστικες προσεγγίσεις πολιτικών κομμάτων και το μπαράζ ρουσφετολογικών τροπολογιών τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε: «Ντρέπομαι για το υπαρκτό ελληνικό σύστημα και την εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσαμε να δείξουμε».

Ο κ. Ραγκούσης μίλησε για πολιτικό κατεστημένο με πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια και υπογράμμισε: «Αυτό, όμως, δυναμώνει την ανάγκη των πολιτών να αποφασίσει της ριζική αλλαγή του πολιτικού σσυστήμ
Keywords
Τυχαία Θέματα