''πυρα'' ισα κατα α.γεωργιαδη...

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Υγείας εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις...

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για καθολική κατάρρευση της Υγείας, που άρχισε με «ανθρωποκτονικές» συνέπειες για ασθενείς πολίτες, ενώ ο κ. Γεωργιάδης κατηγορείται ότι συκοφαντεί τους γιατρούς που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το εθνικό σύστημα υγείας.
«Δεν ξέρουμε πόσο “περήφανος” πρέπει να είναι κανείς όταν, από τη θέση του υπουργού Υγείας, δηλώνει με απόλυτη κυνικότητα ότι δική του θα είναι η δόξα να πετάξει στο δρόμο 2.348 γιατρούς με τις οικογένειές τους» αναφέρει ο ΙΣΑ, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη θλιβερές, άδικες και αλληνοαναιρούμενες από προηγούμενες δηλώσεις του.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει στον υπουργό ότι δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τις επίσημες δηλώσεις του κατά τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, ότι αν απολυθεί έστω και ένας γιατρός, θα παραιτηθεί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται να μη γνωρίζει κάποια σημαντικά θέματα άσκησης της Ιατρικής.
Όπως επισημαίνει ο ΙΣΑ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ότι το στοίχημά του ήταν ότι δεν γίνουν απολύσεις στο ΕΣΥ, ΕΣΥ είναι όλες οι δομές του συστήματος Υγείας και όχι μόνο τα νοσοκομεία.
«Ενημερώνουμε τον υπουργό, διότι πιθανώς δε το γνωρίζει ότι τα νοσοκομεία αδειάζουν από γιατρούς που συνταξιοδοτούνται και η είσοδος νέων γιατρών προς την έξοδο των παλαιών είναι μικρότερη από 1 προς 10. Σε λόγο καιρό στις κλινικές των νοσοκομείων, θα υπάρχουν μόνο οι ειδικευόμενοι» , οπότε καλό θα ήταν να μη διώξει η Ελλάδα όλους τους γιατρούς της στο εξωτερικό, όπου διαπρέπουν, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Συνεχίζοντας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταφέρεται εναντίον του κ. Γεωργιάδη για δήλωσή του ότι «οι χειρουργοί της πρωτοβάθμιας μόνο συνταγογραφούν και ξέχασαν να χειρουργούν», τονίζοντας ότι όλοι αυτοί οι χειρουργοί, τις υπόλοιπες ώρες που δεν είναι στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, χειρουργούν.
Οι δηλώσεις αυτές, κατά τον ΙΣΑ, προδίδουν πλήρη άγνοια τόσο τους εύρους του γνωστικού αντικειμένου της κάθε ειδικότητας όσο και των κανόνων άσκησης της Ιατρικής.
«Είναι λυπηρό για έναν υπουργό να μη γνωρίζει καν το πώς λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο ιατρικός κόσμος και οι ασθενείς πολίτες, δε θα ανεχθούν άλλες προσβολές, άλλες απειλές και άλλα δυσβάστακτα βάρη στην τσέπη τους γιατί πεθαίνει ο κόσμος κ. υπουργέ» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα