Πυρ ομαδον απο την αντιπολιτευση: ή ο τσιπρας δεν ξερει τι υπογραφει ή λεει ψεματα...

20:31 10/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Πυρά κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό εξαπολύει η αντιπολίτευση, μετά...
το tweet – φωτιά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με το οποίο ευχαριστούσε τα βαλκανικά κράτη που έκλεισαν τα σύνορά τους.

Κυριάκος: Ξέρει ο Τσίπρας τι υπέγραψε; Ο δήθεν ανθρωπισμός του βουλιάζει στη λάσπη της Ειδομένης

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να μαθαίνει τα νέα
για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το twitter.

«΄Εχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας τι έχει συνυπογράψει στις Βρυξέλλες;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η αλήθεια είναι πως «κάθε μέρα που περνά, η αξιοπιστία της κυβέρνησης και ο δήθεν ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στη λάσπη της Ειδομένης».

Ποτάμι: Ή ο Τσίπρας δεν κατάλαβε τι αποφάσισε η Σύνοδος ή λέει ψέματα

«Υπήρξε ή όχι τέτοια απόφαση των 28; Να απαντήσει ξεκάθαρα και να μην κρύβεται πίσω από tweet», γράφει η ανακοίνωση και ζητά από τον πρωθυπουργό «μια υπεύθυνη και σαφή τοποθέτηση»

Το Ποτάμι, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του πρωθυπουργού και τις απαντήσεις που δίνει.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Απορία προκαλεί η δήλωση του κ. Τουσκ ότι ήταν απόφαση των "28" να κλείσει η «βαλκανική oδός» για τους πρόσφυγες. Με tweet, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε πως δεν πήρε τέτοια απόφαση το Συμβούλιο και ότι αυτοί που προσπάθησαν να απομονώσουν την Ελλάδα, απομονώθηκαν οι ίδιοι. Δύο πράγματα συμβαίνουν: ή ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε τι αποφασίστηκε ή λέει ψέματα για να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός απαιτεί μια υπεύθυνη και σαφή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού. Υπήρξε ή όχι τέτοια απόφαση των 28; Να απαντήσει ξεκάθαρα και να μην κρύβεται πίσω από tweet».

Λεβέντης: Πιστεύω τον Τουσκ γιατί ο Τσίπρας μας έχει συνηθίσει στα ψέματα

"Τους παρακάλεσα να συζητήσουμε για τα οικονομικά έστω και μετά από ένα δεκαήμερο και να βάλουμε κόκκινες γραμμές ως συμβούλιο αρχηγών", είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τα όσα έγραψε χθες περί κλειστών συνόρων ο Ντόναλντ Τουσκ στο twitter ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως πιστεύει τα όσα λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει μια ψευδή εικόνα στο εσωτερικό.

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις δηλώσεις Τούσκ ζητά ο Λοβέρδος

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την δήλωση Τούσκ αναφορικά με τις ομόφωνες αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής ζήτησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με παρέμβασή του στην Ολομέλεια τα Βουλής είπε «μας απασχολεί η δήλωση Τούσκ που κάνει λόγο για κλειστά σύνορα με ομόφωνη απόφαση των 28 κρατών μελών» και πρόσθεσε «αν αυτό ισχύει τότε οι δηλώσεις του πρωθυπουργού τα ξημερώματα αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ήταν ψευδείς.

Αν ισχύουν όσα λεει ο κ. Τούσκ, τότε, δεν θα πρέπει να πιστεύουμε τον κ. Τσίπρα ούτε όταν λέει ότι είναι μέρα ακόμα και αν είναι μέρα και όχι βράδυ».

ΚΚΕ: Μνημείο πολιτικής εξαπάτησης

Οι δηλώσεις του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε σε αντίθεση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι, δηλαδή, το «σφράγισμα» των συνόρων από τις χώρες του «βαλκανικού διαδρόμου» κι ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα έγινε, και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, επίσημη πολιτική της ΕΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα