Πτωση στο χρηματιστηριο...

12:01 12/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Η επώδυνη διαδικασία των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών έχει ξεκινήσει και οι επενδυτές, είτε έχουν τράπεζες, είτε δεν έχουν θα υποστούν τις συνέπειες καθώς η προσφορά των τίτλων θα είναι αυξημένη προκειμένου να εξασφαλιστούν ...
τα χρήματα για την συμμετοχή στις νέες εκδόσεις.


Το ράλι των τραπεζικών μετοχών που έδωσε αποδόσεις έως 260% σταμάτησε σήμερα, καθώς άρχισαν να δημοσιεύονται και λεπτομέρειες για τις αυξήσεις και ο κάθε επενδυτής επιλέγει τι τον συμφέρει.
Κάποιοι παίρνουν τις ζημιές και αποχωρούν κι άλλοι επιχειρούν να συμμετάσχουν στις αυξήσεις όπως γίνεται συνήθως τα 20 τελευταία χρόνια.
Όμως, η επιτυχία των αυξήσεων θα κρίνει τόσο την πορεία του χρηματιστηρίου, όσο και της οικονομίας καθώς χωρίς κεφαλαιακά ενδυναμωμένες τράπεζες δεν νοείται η επανεκκίνηση της οικονομίας. Η πρώτη αύξηση κεφαλαίου εκτιμάται ότι, θα είναι της Alpha bank η διοίκηση της οποίας θα ανακοινώσει τους όρους κατά την γενική συνέλευση της ερχόμενης Τρίτης. Στις 913 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 1,56%. Με βουτιά 8,41% η μετοχή της Εθνικής ύστερα από την ανακοίνωση του reverse split με την οποία οι υφιστάμενες μετοχές θα μειωθούν κατά 10 φορές. Mε πτώση πάνω από 3% η Eurobank, η Εurobank Properties, o OΛΠ και η Τέρνα Ενεργειακή.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα