Πτωση ρεκορ 54% στις πωλησεις ι.χ.

17:58 21/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Γιώργος Ανδρής
(από την Ημερησία)
Στο «κόκκινο» έχουν εισέλθει πλέον οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα καθώς στο πρώτο 15ήμερο Ιουλίου η αγορά σημείωσε πτώση 54% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι! Ειδικότερα στο πρώτο 15ήμερο...
του Ιουλίου διατέθηκαν μόλις 2.075 νέα αυτοκίνητα έναντι 4.492 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις αναλυτών αλλά και στελεχών του κλάδου για πλήρη κατάρρευση.
Μάλιστα
το 50% των συνολικών πωλήσεων στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου αφορά σε εταιρικά αυτοκίνητα τα οποία ως γνωστόν πωλούνται σε τιμές χονδρικής και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς κανένα κέρδος.
Πάντως για ακόμη μία φορά στην πρώτη θέση των πωλήσεων βρέθηκε η Citroen με 247 αυτοκίνητα καταγράφοντας μάλιστα αύξηση 292% σε σχέση με το αντίστοχο διάστημα του 2011 και ακολουθούν η Toyota με 204 πωλήσεις και πτώση 51%, η VW με 196 Ι.Χ. και πτώση 60%, η Opel με 190 πωλήσεις και πτώση 48% και στην πέμπτη θέση βρέθηκε η Nissan με 167 αυτοκίνητα και πτώση 51%.

Συναγερμός
Οι απίστευτα χαμηλές πωλήσεις που καταγράφονται στην αγορά αυτοκινήτου έχουν σημάνει συναγερμό σε ολόκληρο τον κλάδο και σύμφωνα με το μέλος του δ.σ. του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) κ. Κωνσταντίνο Τουλίτση: «Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης των πωλήσεων τα λουκέτα βρίσκονται σε εξέλιξη θα κλωνίσουν ακόμη και την εθνική οικονομία. Αλλωστε είναι γνωστό σε όλη την αγορά πως ο κλάδος χρωστά 8 δισ. ευρώ στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας και ελάχιστα από αυτά εξυπηρετούνται με αποτέλεσμα όσο μεγαλύτερη είναι η επιχείρηση τόσο μεγαλύτερο είναι και το πρόβλημα δημιουργώντας παράλληλα ντόμινο στην αγορά».
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» ήδη μεγάλοι όμιλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν στην εισαγωγή νέων μοντέλων. Παράλληλα σε πάρα πολλές εταιρείες εξαιτίας των ακατάπαυστων απολύσεων προσωπικού έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κενά στην ομαλή λειτουργία τους.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες εισαγωγικές αντί να μειώσουν τις τιμές διάθεσης των μοντέλων τους προβαίνουν σε μαζικές πωλήσεις των αδιάθετων καινούριων Ι.Χ. που έχουν στη χώρα μας σε εξευτελιστικές τιμές σε άλλα κράτη-μέλη ώστε να διατηρήσουν ψηλά τις τιμές τους στην Ελλάδα χωρίς όμως να ενδιαφέρονται για το δίκτυό τους που κυριολεκτικά βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
Τιμές
Αν βέβαια τις εξευτελιστικές τιμές διάθεσης τις έδιναν στο δίκτυό τους θα ξεπουλάγανε εντός των συνόρων και οι επίσημοι έμποροί τους θα έβλεπαν το χρώμα του χρήματος που έχουν να δουν πολλούς μήνες...
Επίσης αρκετοί υπάλληλοι τόσο στις εισαγωγικές εταιρείες όσο και στο επίσημο δίκτυο των εμπόρων μαζί με το επίδομα αδείας αν είναι τυχεροί λαμβάνουν και την αποζημίωσή τους καθώς τόσο οι πωλήσεις όσο και οι εργασίες στα συνεργεία αποτελούν είδος πολυτελείας για τους καταναλωτές.
Πτώση 17,2% σε μεταβιβάσεις και 60,6% στις εισαγωγές Ι.Χ. τον Ιούνιο Πτώση 17,21% κατέγραψαν και οι μεταβιβάσε
Keywords
Τυχαία Θέματα