Πτωχευσε τουριστικη εταιρεια λογω της αιγυπτου!

09:11 17/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Η ουγγρική τουριστική επιχείρηση Best Reisen Ltd, η οποία υπέστη μεγάλες ζημίες εξαιτίας των πολιτικών κρίσεων στην Αίγυπτο και στην Τυνησία, στις οποίες πρόσφερε πακέτα διακοπών, ανακοίνωσε...
σήμερα ότι πτώχευσε, την ώρα που εκατοντάδες πελάτες του βρίσκονται σε θέρετρα στην Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου.
Η τουριστική αυτή επιχείρηση, μια από τις μεγαλύτερες του
κλάδου στην Ουγγαρία, ανέφερε πάντως ότι διαθέτει ένα αποθεματικό ύψους 1,3 δισεκ. φιορινιών (4,34 εκατ. ευρώ), το οποίο θα συμβάλλει ώστε να καλυφθεί ένα μέρος τουλάχιστον του κόστους της επιστροφής των ταξιδιωτών και της αποζημίωσης των πελατών που είχαν κλείσει πακέτα διακοπών μέσω αυτού.
"Η Best Reisen ειδικευόταν στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και η Αραβική Άνοιξη δεν την βοήθησε", σχολίασε η Γιούντιτ Μόλναρ, αντιπρόεδρος της ένωσης τουριστικών επιχειρήσεων της Ουγγαρίας.
Η εταιρία, η οποία λειτουργούσε από το 1995, ανέφερε σε μια ανακοίνωση την οποία δημοσίευσε μέσω της σελίδας της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι τα οικονομικά προβλήματα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπη προκλήθηκαν από την μείωση της ζήτησης και τις μεγάλες ζημίες που υπέστη εξαιτίας των κρίσεων στην Αίγυπτο και την Τυνησία, τους βασικούς προορισμούς για τους οποίους πρόσφερε πακέτα διακοπών.
Keywords
Τυχαία Θέματα