Ψυχιατρειο το ραδιομεγαρο της ερτ!!!

Γράφει ο Κ.Π. Αγαπητό Fimotro, Όσοι από τους φίλους αναγνώστες, διαβάζουν τις διάφορες αναρτήσεις μου θα έχουν διαπιστώσει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την πρώην ΕΡΤ. Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι αυτά που γράφω, βγαίνουν μέσα... από πραγματικά γεγονότα και πληροφορίες, διασταυρωμένα από πολλές πηγές. Όταν έχεις περάσει μερικές δεκαετίες σε έναν τέτοιο οργανισμό, και βλέπεις, την απαξίωση και διάλυση του φορέα που υπηρέτησες με πάθος, τρομάζεις με αυτά που βλέπεις. Γνωρίζοντας
πρόσωπα και γεγονότα, σε πρόγραμμα και ενημέρωση, νιώθεις θλίψη και απογοήτευση, υπηρετώντας τώρα τα ΜΜΕ, από άλλο μετερίζι.

Οι πληροφορίες που έρχονται καθημερινά σε μένα, πραγματικά σοκάρουν, για τον τρόπο με τον οποίο αυτή τη στιγμή, ασκείται η «διοίκηση» της υποτιθέμενης «ΔΤ-ΝΕΡΙΤ». Η λέξη ψυχιατρείο... το ραδιομέγαρο ίσως και να μην απεικονίζει αυτό που πραγματικά βιώνουν μέσα στο κτίριο, σύμφωνα με τα όσα μου αποκαλύπτουν παλιοί φίλοι και συνάδελφοι που βρίσκονται ως διμηνίτες-εργαζόμενοι, σε όλους τους χώρους του κτιρίου.
Τεχνικοί, διοικητικοί, ηλεκτρονικοί. ΜASTER ροή και λοιπές εργασίες, χαρακτηρίζουν πολύ ήπια τη λέξη ψυχιατρείο... Μάλιστα, φίλος χωρίς περιστροφές μου είπε χαριτολογώντας, ότι έχει καθυστερήσει να δημιουργηθεί ειδικό «ψυχιατρικό τμήμα!!!» μέσα στο ραδιομέγαρο. Και όλα αυτά λόγω ανυπαρξίας στελεχών και διοίκησης. Για το μπάχαλο και τη διάλυση του φορέα, κατονομάζουν συγκεκριμένη ομάδα, που τελεί υπό την προστασία Καψή και Μάναλη, με κυβερνητική ανοχή(!).
Την ομάδα αυτή την ονομάζουν «συμμορία» λωποδυτών που λυμαίνεται την ΔΤ, την πρώην ΕΡΤ, αλλά και την νέο ιδρυθείσα «ΝΕΡΙΤ». Η συμμορία αυτή έχει προϊστορία και δημιουργήθηκε επί διοικήσεως Χρήστου Παναγόπουλου-Σήφη Κακαβούλη(ο οποίος έχει καταδικαστεί και έχει ακόμη δοσοληψίες με τα δικαστήρια, όπως και μέλη από τη σημερινή ομάδα) 2004-2009 πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ και κολαούζο του, που συνδιοικούσαν την ΕΡΤ πριν τον καθαιρέσουν από την προεδρία, οι εργαζόμενοι.
Ήταν η εποχή με τα περισσότερα οικονομικά σκάνδαλα, μετά τη διοίκηση Παν Παν, σε μισθούς και μπόνους, μέσα από προμήθειες αναθέσεις, αγορές προγραμμάτων και διορισμούς. Η συμμορία αυτή είναι δομημένη. Έχει ιεραρχία, αρχηγό υπαρχηγό και μέλη. Μάλιστα ο υπαρχηγός επονομαζόμενος και «Ντούβρας» είναι πολλές φορές πιο σκληρός και από τον αρχηγό που κινείτε στο παρασκήνιο. Οι αποφάσεις της είναι νόμος. Χωρίς αυτά τα πρόσωπα, Καψής και Μάναλης, δεν είχαν καμιά ελπίδα επιβίωσης, η λειτουργίας του «μορφώματος». Η ομάδα-συμμορία -μαφία -καμόρα, ο κύριος κορμός της προέρχεται από τη διάσπαση της ΠΟΣΠΕΡΤ που επιχειρήθηκε επί Παναγόπουλου, δημιουργώντας την αντιΠΟΣΠΕΡΤ, με την ονομασία ΟΜΕΕΡΤ. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και η ΓΣΕΕ με τον προεδρό της ο οποίος μέχρι την καθαιρεσή του στήριζε την συγκεκριμένη ομάδα διάσπασης εναντίον του αγώνα των εργαζομένων μέχρι και σήμερα. Η ΟΜΕΕΡΤ καταργήθηκε ως παράνομη με δικαστική απόφαση, ενώ υπάρχουν ακόμη δικαστικές δοσοληψίες...
Η συμμορία-μαφία, ανέβηκε στο ραδιομέγαρο ως κατακτητής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι προσλήψεις γίνονται δια της πλαγίας οδού και κατόπιν ειδικών εντολών, και τηλεφωνημάτων, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε επιτυχόντες η αποτυχόντες. Πρέπει να είναι ειδικών προδιαγραφών και ελεγχόμενοι από την συμμορία και τον αρχηγό της. Να αναφέρω από τις πολλές προσλήψεις πλαγίως δύο χαρακτηριστικές!
Υπάλληλος για να προσληφθεί είχε δηλώσει 3τεκνος. Όταν τον κάλεσαν να φέρει το πιστοποιητικό για να τον προσλάβουν, τους είπε ότι τα παιδιά ήταν της θείας του!!! Δηλαδή τους έκανε πλάκα... Κι' όμως τον προσέλαβαν. Ο άλλος είχε δηλώσει «καπετάνιος» στα καράβια, όταν του ζήτησαν στοιχεία για την προσληψή του, η εκπαιδευσή του ήταν πρωτοβάθμια. Αλλά και αυτός προσελήφθει. Σε τι ειδικότητες; Μην ρωτάτε γιατί θα πέσει πολύ γέλιο(!). Για όλη αυτή την ιστορία θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ με ονόματα και διευθύνσεις για να δουν ποιους καλύπτει το Μαξίμου, Στουρνάρας Καψής για να δημιουργήσουν τον νέο φορέα(.). Στην ουσία γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους εργαζόμενους που έχει ρίζες στο παρελθόν, όπως οι μαφίες της νύχτας. Όλα αυτά όμως όπως μου λένε είναι εις βάρος των απλών εργαζομένων, που αυτή η συμμορία για ίδιον όφελος, τους οδήγησε σε διάσπαση του αγώνα. Αποτέλεσμα!
Συνάδελφοι 20-30 χρόνια κοινού αγώνα, να μην μιλάνε μεταξύ τους. Από την Άλλη οι εργαζόμενοι-απολυμένοι, της ΕΡΤopen, που έχουν εγκατασταθεί στο απέναντι κτίριο του ραδιομεγάρου, δημιούργησαν ένα από τα πλέον σύγχρονα ραδιοτηλεοπτικά στούντιο, και εκπέμπουν πλούσιο διαδικτυακό πρόγραμμα, που θα ζήλευαν οι πιο σύγχρονοι επαγγελματίες. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εγκαταστήσει 3 κάμερες που σκοπεύουν στις εισόδους του ραδιομεγάρου, Μεσογείων, Δημητσάνας και κεντρικής εισόδου, για λόγους ασφαλείας και προβοκάτσιας, που καταγράφουν την κίνηση εισόδου εξόδου όλο το 24ώρο. Σύντομα θα επανέλθουμε με πλούσιο ρεπορτάζ και ονόματα που ελέγχουν τη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ. Πρόσωπα, για γέλια και για κλάματα!!!!!
Όσο για την κάλυψη της προεδρίας της ΕΕ, γνωρίζοντας από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει θα σας έχω πλούσιο ρεπορτάζ από Ζάππειο, Μέγαρο μουσικής και άλλους χώρους εκδηλώσεων. Τι κάνει ο Καψής, Μάναλης και οι συν αυτώ, για να αποφύγουν τον Ευρωπαϊκό τηλεοπτικό διασυρμό της χώρας και ποιοι θα φάνε με χρυσά κουτάλια!!!!
Και κάτι για τον Στουρνάρα και τον Αντώνη Σαμαρά. Αν θέλετε λίγο σεβασμό από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ , και εσείς σέβεστε τον εαυτό σας δώστε εντολή να πληρωθούν οι αποζημιώσεις. Γιορτές έρχονται κύριε πρωθυπουργέ. Αν θυμάστε, όταν ρίξατε το «μαύρο» στην ΕΡΤ τους υποσχεθήκατε πλούσια αποζημίωση. Κρατήστε και μια φορά το λόγο σας(.). Δεν αρκούν μόνο τα χάδια της Μέρκελ. Άλλωστε όπως θα γνωρίζετε και ο ίδιος ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι εκνευρισμένος για πολλά από τα κοινωνικά θέματα, γι' αυτό και τώρα τελευταία υπογράφει ελάχιστες και με πολύ φειδώ ΠνΠ που του στέλνεται προς υπογραφή, μην αδικείτε τον εαυτό σας.
Keywords
Τυχαία Θέματα