''προυπολογισμος σταθεροτητας με το βελος προς τα πανω''...

22:24 4/12/2014 - Πηγή: Fimotro
Ως σχέδιο «σταθερότητας με το βέλος προς τα πάνω» χαρακτήρισε ο κ. Νότης Μηταράκης τον Προϋπολογισμό κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής...
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε μια «μεγάλη πρόκληση και προχωρήσαμε σε μεγάλες αλλαγές με σχέδιο και με γνώμονα τις δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας» ωστόσο παραδέχθηκε πως «δεν τα κάναμε όλα σωστά. Αυτός που τολμά κάνει και λάθη».

Σημείωσε πως η δικαίωση για
το κυβερνητικό έργο «θα έρθει όταν θα αποκατασταθούν οι αδικίες και βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο αυτών που επλήγησαν από τη βίαιη προσαρμογή. Όταν η επένδυση στην Ελλάδα θα είναι μια ασφαλής, βιώσιμη και αποδοτική επιλογή».

Τέλος, υπερασπίστηκε την πολιτική του υπουργείου του λέγοντας πως «η χώρα χρειάζεται και ήδη μεταβαίνει σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Ένα μοντέλο που προτάσσει την εξωστρέφεια, τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία -ένα μοντέλο που στηρίζεται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Ένα μοντέλο - που σε αντιπαραβολή με το παρελθόν- δεν θα χαρακτηρίζεται από την κατανάλωση, τις δημόσιες δαπάνες και τα δανεικά».
Keywords
Τυχαία Θέματα