''προτεραιοτητα η μαχη κατα της ανεργιασ''...

16:50 11/9/2013 - Πηγή: Fimotro
«Κοινωνικά μη αποδεκτό» χαρακτήρισε το σημερινό επίπεδο της ανεργίας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ απηύθυνε έκκληση προς την Ε.Ε. να θωρακίσει την εύθραυστη, όπως είπε, ανάκαμψη της οικονομίας...

Προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η τραπεζική ένωση, ανέφερε ο Μπαρόζο, στην τελευταία ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης στο Ευρωκοινοβούλιο πριν λήξει η θητεία του στην προεδρία της Κομισιόν. Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός τη στιγμή που η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, τόνισε.
Ο Ζ.Μ. Μπαρόζο για την Ελλάδα
και την Κύπρο «Η ανάκαμψη βρίσκεται στον ορίζοντα. Αυτό θα πρέπει να μας ωθήσει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες… Το χρωστάμε στα 26 εκατομμύρια των ανέργων μας», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής. Πρόσθεσε δε ότι «με την εύθραυστη αυτή ανάκαμψη, ο μεγαλύτερος καθοδικός κίνδυνος που βλέπει είναι πολιτικής φύσεως». Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι πολιτικός. Η έλλειψη σταθερότητας ή η έλλειψη αποφασιστικότητας. Έχουν σημαντικό αντίκτυπο οι ισχυρές και πειστικές αποφάσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να βγει η Ευρώπη από την κρίση το 2014.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα