Προταση σεβ για πλαφον στον 14ο μισθο

19:32 9/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Την επιβολή ενός πλαφόν στο ύψος 14ου μισθού, η κατάργηση ή ο περιορισμός των "αυτόματων" αυξήσεων στους μισθούς που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις μέσω των ωριμάνσεων και το πάγωμα των μισθών για την επόμενη τριετία, είναι...
ορισμένες από τις προτάσεις που καταθέτουν στη συζήτηση για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ο ΣΕΒ και οι υπόλοιποι εργοδοτικοί φορείς. Σε συνεδρίαση που είχαν σήμερα στα γραφεία του ΣΕΒ οι εκπρόπωποι του συνδέσμου αλλά και της ΕΣΕΕ,
της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ επιχειρούν να βρούν ένα κοινό πλαίσιο θέσεων ενόψει του διαλόγου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς η τρόικα πιέζει για μείωση του κατώτατου μισθού, κατάργηση δώρων, πάγωμα των αυξήσεων και των ωριμάνσεων (τριετίες) και μείωση των εισφορών.
Στη συνάντηση είχε προσκληθεί και η ΓΣΕΕ η οποία όμως δεν παρίσταται, καθώς εκκρεμεί συνεδρίαση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας για τα θέματα αυτά.
Για τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα οι πληροφορίες αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι μια από τις προτάσεις είναι να καταβάλλεται όπως ισχύει σήμερα στους εργαζόμενους που εισπράττουν αποδοχές μέχρις ενός ορισμένου ύψους, αλλά όχι και στους εργαζόμενους με υψηλούς μισθούς, όπως τα στελέχη κλπ.
Δεν διευκρινίζεται ωστόσο ποιό είναι το όριο μισθού που θα τεθεί για τον περιορισμό του "δώρου".
Keywords
Τυχαία Θέματα