Προταση για εθνικη συνδιασκεψη του πασοκ 3 & 4 μαρτιου

19:09 16/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αλλά στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν ακόμη να λύσουν τα εσωκομματικά τους προβλήματα, καθώς δεν βρίσκεται καν λύση για την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του νέου αρχηγού. Το πολιτικό συμβούλιο του...
κόμματος συνεδριάζει από τις 6.00 το βράδυ της Πέμτπης για να συζητήσει το πρόβλημα της ηγεσίας, με τον γενικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη να προτείνει τη διεξαγωγή
εθνικής συνδιάσκεψης για τις 3 και 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αρνείται την ανάγκη να επιταχυνθεί κάπως η διαδικασία εκλογής και ο νέος πρόεδρος να αναδειχθεί νωρίτερα από τις 18 Μαρτίου, που έχει προγραμματιστεί, αλλά δεν συναινεί στην αλλαγή του τρόπου εκλογής και επιμένει να στηθούν κάλπες σε όλες τις οργανώσεις.

Η εμμονή του αυτή έρχεται σε σύγκρουση όμως με ορισμένα πραγματικά δεδομένα, αν και κανείς εκ των κορυφαίων δεν θέτει ευθέως αλλαγή της διαδικασίας, για να μην κατηγορηθεί ότι δεν θέλει την έκφραση της κομματικής και λαϊκής βάσης. Είναι ωστόσο εξαιρετικά δύσκολο να γίνει σε τόσο μικρό χρόνο μία αξιόπιστη ανοιχτή εκλογική διαδικασία, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν τα αναγκαία χρήματα στο κομματικό ταμείο. Αναρωτιούνται πολλοί, πώς είναι δυνατόν να είναι οι 250 εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες και το συνολικό χρέος να ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η Ιπποκράτους να επιμένει σε μία κοστοβόρα διαδικασία.

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε επιτακτικά άμεση αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα, παρουσιάζοντας την ιδεολογική του πλατφόρμα για την επόμενη μέρα (διαβάστε εδώ σχετικά) παρόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Στίγμα, όμως, έδωσε τόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (διαβάστε εδώ), ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, όσο και η Λούκα Κατσέλη (εκ των βουλευτών που διαγράφηκαν απ΄πο το ΠΑΣΟΚ), η οποία ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. (διαβάστε εδώ σχετικά).

Το πολιτικό συμβούλιο θα ενημερωθεί επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της κρίσης χρέους, ενώ θα συζητήσει και το ζήτημα των διαγραφών εκείνων των βουλευτών, που καταψήφισαν το νέο μνημόνιο. Θεωρείται πάντως δύσκολο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις σήμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα