Προταση-ευκαιρια!...

23:04 7/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
εύκολο ανάθεμα σπεύδουν να ρίξουν πολλοί στον Τσίπρα για την πρόταση μομφής κατά της συγκυβέρνησης. Μιλάνε πολλοί για γκάφα, για ''χειροπέδες που πέρασε στα χέρια του'', για ''δώρο στο Σαμαρά'' κλπ. Ε λοιπόν δεν... έκανε καμία γκάφα ο Τσίπρας. Για τρεις λόγους.Πρώτον επιτέλους οι πολίτες αυτής της χώρας και μετά από πάρα πολύ καιρό, θα έχουν την τιμή και την ευκαιρία να δουν τον πρωθυπουργό να τοποθετείται
επί των πολύ κρίσιμων εθνικών θεμάτων στο χώρο της Βουλής κι όχι στο φιλικό περιβάλλον του Mega με υποβολέα τον Πρετεντέρη. Νέα μέτρα, εισβολή στην ΕΡΤ, πολιτικές δολοφονίες, φυλάκιση κόμματος δημοκρατικά εκλεγμένου, σκάνδαλο ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είναι μερικά φλέγοντα ζητήματα για τα οποία πρέπει να δεσμευθεί επίσημα ο Σαμαράς σήμερα. Και για τα οποία θα πρέπει να ακούσει και τον αντίλογο.
Δεύτερον θα έχουμε πολύ ενδιαφέροντα πολιτικά αποκαλυπτήρια των δήθεν ανταρτών βουλευτών και των δήθεν αντιπολιτευτικών κομμάτων (με λένε ΔΗΜΑΡ, Λοβέρδο, ΚΚΕ). Για όλους αυτούς και λόγω των όσων λένε καθημερινά η επιλογή είναι μία, στηρίζουν το λαό και γκρεμίζουν την κυβέρνηση, γιατί αν στηρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο την κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι ενδιαφέρονται μόνο για τις βουλευτικές έδρες τους και τον παχυλό μισθό τους, σε καιρό ανεργίας, κι αδιαφορούν για το λαό.
Τρίτον και τελευταίο ο Τσίπρας προσφέρει στις άτακτες συνιστώσες του, την επαναστατική γυμναστική που επιζητούσαν. Αν θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα δεν εξαρτάται από τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, ο οποίος γλυτώνει πάντως τη γκρίνια για το επόμενο εξάμηνο.
Η πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα είναι μία πρόταση-ευκαιρία για ένα καλό πολιτικό ξεκαθάρισμα.
Ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα