Προσπάθησε να τα μαζέψει ο γαβρόγλου αλλά τα έκανε χειρότερα

10:11 26/8/2020 - Πηγή: Fimotro

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε ότι αναπαρήγαγε ένα σεξιστικό στερεοτύπο σε βάρος της Νίκης Κεραμέως, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου προσπάθησε να «μαζέψει» την κατάσταση.

Μετά το χαμό που προκλήθηκε στα social media από το σχόλιο που έκανε για την κυρία Κεραμέως ότι «ενισχύει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική», με αφορμή τη δήλωση της υπουργού Παιδείας πως οι σχολικές τάξεις στην Ελλάδα έχουν κατά μέσο όρο 17

μαθητές, ο κύριος Γαβρόγλου προσπάθησε να «μαζέψει» την κατάσταση, λέγοντας ότι τα γραφόμενα του παρεξηγηθήκαν, , αναπαράγοντας όμως τελικά το ίδιο στερεότυπο

«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστεο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!
Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Κώστας Γαβρόγλου.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση:

The post Προσπάθησε να τα μαζέψει ο Γαβρόγλου αλλά τα έκανε χειρότερα appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα