Προσοχη στα..."φθηνα" αεροπορικα εισιτηρια

22:03 1/7/2014 - Πηγή: Fimotro

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...
Διανύουμε το φόρτε της τουριστικής περιόδου και οι προσφορές των εταιρειών στον τουριστικό κλάδο, δίνουν και παίρνουν όπως είναι λογικό. Οι καταναλωτές όμως πρέπει...
να ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου μπορούν εύκολα να πέσουν θύματα εξαπάτησης και παραπλάνησης.
Πριν από μερικές ημέρες εξιχνιάστηκε απάτη από σπείρα που προωθούσε δελεαστικές τιμές για ταξίδια στο εξωτερικό. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση
υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συμβουλεύει τους χρήστες του διαδικτύου: Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές σε αξιόπιστες ιστοσελίδες που ακολουθούν αξιόπιστα πρωτόκολλα ασφαλείας. Γεγονός είναι ότι παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί πάρα πολλά.
Μια εξαπάτηση άλλης μορφής καταγγέλει αναγνώστης μας, ο οποίος συγκεκριμένα αναφέρει:
"H εταιρεία πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων VIVA.GR επικοινωνεί μέσω της σελίδας της στο Facebook ευφάνταστες προσφορές την εποχή που οι περισσότεροι ψάχνουν εισιτήρια για τις διακοπές τους, όπως "-40% ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ". Το μήνυμα προσελκύει τον ενδιαφερόμενο ο οποίος υπολογίζει ότι η "προσφορά" όντως αξίζει αν πχ. εισιτήρια αξίας 500 ευρώ τα πληρώσεις τελικά μόνο 300 ευρώ. Ο ενδιαφερόμενος με αυτό το συλλογισμό μπαίνει λοιπόν στην διαδικασία να εκδόσει εισιτήρια κάνοντας χρήση της "προσφοράς". Όμως, όταν επισκέπτεται το site της εταιρείας η "προσφορά" δεν υπάρχει πουθενά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι κανονικές χωρίς καμία έκπτωση και η "προσφορά" ήταν τελικά μόνο για να σε βάλει σ' αυτή τη διαδικασία να επισκεφθείς την ιστοσελίδα τους μήπως τελικά και εκδόσεις τα εισιτήρια! Αν μάλιστα επικοινωνήσεις με την εταιρεία για διευκρινίσεις, η "καραμέλα" είναι η ίδια: "Οι προσφορές είναι των αεροπορικών εταιρειών και όχι δικές μας- Οι προσφορές είναι για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων". Το ίδιο πράγμα σε επανάληψη, μου έχει συμβεί αρκετές φορές με την ίδια εταιρεία και μάλιστα την τελευταία φορά, πήρα την ίδια απάντηση λίγα λεπτά από την ανάρτηση και την κοινοποίηση της προσφοράς, πράγμα που σημαίνει ότι η "προσφορά" είχε "λήξει" την ίδια στιγμή που ξεκίνησε...! Φυσικά, οι "προσφορές" παραμένουν αναρτημένες παρότι "έχουν λήξει" γιατί όπως αναφέρω παραπάνω ο σκοπός της ύπαρξης τους...είναι άλλος!
Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε να κάνουμε με μια παραπλανητική διαφημίση η οποία εκμεταλεύεται την ανάγκη του καταναλωτή τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό του με στόχο να τον κάνει πελάτη με έμμεσο και αντιεπαγγελματικό τρόπο".
Keywords
Τυχαία Θέματα