Προσφυγη στη δικαιοσυνη απο τα τει για τη μειωση των αποθεματικων τους

16:23 12/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Οι διοικήσεις των ΤΕΙ αποφάσισαν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για το «κούρεμα» των αποθεματικών τους, ζητώντας την απόδοση ποινικών ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο, αφού όπως...
καταγγέλλουν ότι βρίσκονται σε κατάσταση «οικονομικής ασφυξίας».

Σύμφωνα με το «Βήμα», κεντρικό θέμα συζήτησης στη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ απετέλεσε το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα, τα οποία από τον Σεπτέμβρη δεν θα έχουν χρήματα για τη λειτουργία τους.
Όπως είπαν
οι πρόεδροι των ΤΕΙ, ακόμη και εκείνοι που θέλουν να εφαρμόσουν τον νέο Νόμο Πλαίσιο, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σύμφωνα με τα ΤΕΙ, δεν έχουν βγει οι απαραίτητες εγκύκλιοι και διευκρινιστικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νομικά «κενά».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος που παραβρέθηκε στην Σύνοδο, διαβεβαίωσε του προέδρους των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ότι καταβάλεται προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις και η κατάσταση θα εκτονωθεί, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο.
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ανέφεραν στον υπουργό Παιδείας το πρόβλημα των μειώσεων των συμβασιούχων καθηγητών, ενώ ανέφεραν ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή συζήτηση για επιπλέον μειώσεις μισθών.
Ταυτόχρονα, με κινητοποιήσεις απειλούν οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών οι οποίοι διαμαρτύρονται στο ενδεχόμενο της μείωσης των μισθών τους.
Σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού καλεί σε «εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα» τους πανεπιστημιακούς με αφορμή τα σενάρια για μείωση άνω του 12% των αποδοχών τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα