Προσφυγη λαυρεντιαδη στο στε για το προστιμο απο την ττε...

19:40 17/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ΕΣΔΑ η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία του επιβλήθηκαν ...πρόστιμα συνολικού ύψους 135 χιλ ευρώ, ζητεί ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στην αίτηση που κατέθεσε υποστηρίζει πως σύμφωνα με το Σύνταγμα, πριν από την επιβολή
κυρώσεων έπρεπε να κληθεί ο ενδιαφερόμενος για να αναπτύξει τις απόψεις του, ενώ πριν από την επιβολή προστίμων, έπρεπε να είχε κληθεί σε ακρόαση δημόσιας συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδας.
Επίσης, τονίζει ότι η δίκη για τα πρόστιμα παραβιάζει το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ καθώς δεν είναι δεν είναι δίκαιη, ενώ υποστηρίζει ότι η επίμαχη επιτροπή που επέβαλε τα πρόστιμα δεν είχε νόμιμη συγκρότηση, καθώς συμμετείχαν έξι διευθυντές της ΤΕ, οι οποίοι εκ της θέσεως τους δεν έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, όπως επιβάλλει το άρθρο 130 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά συνέπεια η επιτροπή που επέβαλε τα πρόστιμα δεν έχει τα «εχέγγυα της ανεξαρτησίας».
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το πόρισμα της διεύθυνσης εποπτείας πιστωτικού συστήματος της ΤΕ, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ως πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Proton άσκησε ανεπαρκή εποπτεία επί των υπαλλήλων, δραστηριοτήτων και υπηρεσιών της επίμαχης Τράπεζας, με αποτέλεσμα την πλημμελή εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από την τραπεζική νομοθεσία.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα