Προς σιωπηρη παραταση απο τις εφοριες για την παραλαβη του κλειδαριθμου

Σε εκκρεμότητα της τελευταίας στιγμής έχουν μετατρέψει εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι και την υποχρέωση παραλαβής κλειδαρίθμου για τη χρήση των υπηρεσιών του Taxisnet, παρότι δεν...
υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση. Η προθεσμία λήγει σήμερα και από τους 900.000 υπόχρεους σε παραλαβή νέων κλειδαρίθμων εκτιμάται πως παραπάνω από τους μισούς δεν έχουν προσέλθει στο τμήμα Μητρώου των ΔΟΥ.

Σύμφωνα
με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να υπάρξει σιωπηρή παράταση για τη λήψη των νέων κλειδαρίθμων από τους υπόχρεους για λίγες ημέρες. Οσοι δεν λάβουν εγκαίρως τους νέους κλειδαρίθμους, δεν πρόκειται να υποστούν κανένα οικονομικό πρόστιμο. Δεν θα μπορούν όμως να μπουν στο σύστημα Taxis για οποιαδήποτε φορολογική τους υποχρέωση και θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για τη λήψη νέων κλειδαρίθμων. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών αρκετές χιλιάδες φορολογουμένων δεν θα προσέλθουν καθόλου στις ΔΟΥ καθώς οι κλειδάριθμοι που διαθέτουν είτε δεν χρησιμοποιούνται πια (π.χ. λόγω θανάτου) ή αντιστοιχούν σε «μαϊμού» ΑΦΜ.

Οι φορολογούμενοι πάντως θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή προκειμένου να γίνει προσαρμογή των συστημάτων τους στις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών που ενεργοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα