Προς διαλυση το κομμα του μπεπε γκριλο ;

09:26 30/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Στα πρόθυρα της διάλυσης φαίνεται πως βρίσκεται το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, που είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών στην Ιταλία, τον Φεβρουάριο...
Η ελεύθερη πτώση στα ποσοστά που έλαβε το κόμμα στις δημοτικές εκλογές (μειώθηκε από από 50% ως 75% σε σύγκριση με τις επιδόσεις του στις βουλευτικές εκλογές) έχουν φέρει γκρίνια, δυσαρέσκεια και εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος, με αποκορύφωμα τις φήμες περί αντάρτικου που ετοιμάζουν δέκα βουλευτές και γερουσιαστές.


Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν το μεσημέρι τα ιταλικά ΜΜΕ, δέκα βουλευτές και γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων προτίθενται να συστήσουν αυτόνομη κοινοβουλευτική ομάδα.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, έντονη δυσαρέσκεια σε πολλούς εκλεγμένους εκπροσώπους του κινήματος φέρεται να προκάλεσε και η σύσταση να “φιλτράρονται” οι επαφές τους με τους δημοσιογράφους από τους υπεύθυνους επικοινωνίας του M5S.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, άλλωστε, είναι και η παρέμβαση που έκανε το μεσημέρι ο Μπέπε Γκρίλο στο ιστολόγιό του.

“Όσοι εκλέχθηκαν μαζί μας στη βουλή και τη γερουσία της Ρώμης και επιθυμούν τώρα (να συνάψουν) μια συμφωνία με την κεντροαριστερά παρακαλούνται να οδεύσουν προς την έξοδο”, έγραψε ο Γκρίλο. “Είναι καλύτερα να κάνει κανείς βουτιά στο κενό από μόνος του, χωρίς να τον σπρώξουν. Έτσι το ελέγχει περισσότερο το πράγμα”, ήταν το δηκτικό σχόλιο του Ιταλού κωμικού ηθοποιού.

Κεντροαριστεροί κυρίως σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι αν το Κίνημα Πέντε Αστέρων είχε ανταποκριθεί πριν από δυο μήνες στις εκκλήσεις του πρώην γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι για κυβερνητική συνεργασία, η επίδοσή του στις δημοτικές εκλογές ίσως ήταν πολύ διαφορετική.
Keywords
Τυχαία Θέματα