Προοδο παντου(!) διαπιστωσε ο γιοχανες χαν...

07:43 14/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Μεγάλη πρόοδο σε πολλούς τομείς, διαπίστωσε πως έχει κάνει η χώρα μας, ο ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα που εκκρεμούν και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης...
των αναγκαίων έργων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για περισσότερες επενδύσεις.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε έμφαση στην επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους, θέμα, που
όπως είπε συζητήθηκε με τον Επίτροπο, «και είδαμε πώς μπορούμε το ταχύτερο δυνατό να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, βασισμένοι πάνω σε στέρεο έδαφος»...Ο ευρωπαίος επίτροπος χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι ενώ πριν δύο χρόνια υπήρχαν 900 ημιτελή έργα, μέχρι τα τέλη του 2013 που λήγει η περίοδος, τα ημιτελή έργα θα είναι λιγότερα από 50. «Άρα μιλάμε για μεγάλη επιτυχία. Για τα υπόλοιπα, πολλές εκκρεμότητες έχουμε που πρέπει να ξεκινήσουν, να μπουν στα σκαριά. Έχουμε την προετοιμασία της νέας χρηματοδοτικής περιόδου, έχουμε το θέμα του βαθμού απορρόφησης. Είναι οι δυο μεγάλες προκλήσεις αλλά πιστεύω πως στα τέλη Αυγούστου θα έχουμε και το σχέδιο συμφωνίας για την εταιρική σχέση έτσι ώστε να δούμε τις νέες προοπτικές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε επίσης πως οι δύο πλευρές - Ελλάδα και Κομισιόν - θα συνεχίσουν τη συνεργασία, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό. «Πρέπει να δείτε κι εσείς πώς θα γίνει η κατανομή μεταξύ εθνικού και περιφερειακού επιπέδου στα νέα Ταμεία και θα δούμε πώς θα συνδυαστούν τα Ταμεία μεταξύ τους. Πάντως έχουμε σημειώσει πρόοδο. Οι συνθήκες δεν είναι εύκολες, παρ’ όλα αυτά και μέσα στο πλαίσιο αυτών των δύσκολων συνθηκών, πρέπει να πω ότι η πρόοδος είναι αρκετή», επεσήμανε.

Ο κ. Χαν σημείωσε πως στο θέμα των παραχωρήσεων, βρίσκονται πολύ κοντά στο να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. «Νομίζω ότι έχουμε ωριμάσει, θα πρέπει απλώς να δούμε από ποια Επιχειρησιακά Προγράμματα θα μετακινηθούν τα κονδύλια, έτσι ώστε να συνεχίσουμε και να επανεκκινήσουν οι εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους», είπε και δήλωσε πεπεισμένος πως μόλις γίνει αυτή η επανεκκίνηση, αυτό θα οδηγήσει και σε περισσότερες επενδύσεις με μεγάλο κέρδος.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους στόχους που είχαν τεθεί από κοινού με την Κομισιόν σε σχέση με την απορρόφηση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία για το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και εκτιμάται πως θα τους εκπληρώσει και για το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Keywords
Τυχαία Θέματα