Προγραμμα ενισχυσης υποψηφιων ενεργειακων επιθεωρητων...

23:06 23/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Την έναρξη του προγράμματος ενίσχυσης των υποψήφιων Ενεργειακών Επιθεωρητών ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας ...και Κλιματικής Αλλαγής. Από αυτό μπορούν να ωφεληθούν και όσοι ανήκουν στο προσωρινό μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και όσοι έχουν ολοκληρώσει ή πρόκειται να ολοκληρώσουν την εξειδικευμένη κατάρτιση για να αποκτήσουν την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή.
Ωστόσο δεν έχει αναδρομική ισχύ ως προς την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή, δηλαδή δεν μπορούν να κάνουν αίτηση στο Πρόγραμμα όσοι έχουν ήδη
αποκτήσει την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή.
Στους υποψήφιους Ενεργειακούς Επιθεωρητές θα καταβάλλεται προκαθορισμένο ποσό, ανά κατηγορία, ως εξής:
Κατηγορία 1. Ενίσχυση Ενεργειακών Επιθεωρητών κτηρίων: 400 ευρώ.
Κατηγορία 2. Ενίσχυση Ενεργειακών Επιθεωρητών συστημάτων θέρμανσης: 200 ευρώ.
Κατηγορία 3. Ενίσχυση Ενεργειακών Επιθεωρητών συστημάτων κλιματισμού: 200 ευρώ.
Από το ΥΠΕΚΑ διευκρινίζεται ότι το ποσό της ενίσχυσης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερό από 400 ευρώ συνολικά, ανεξάρτητα από το κόστος της κατάρτισης που αυτοί καταβάλλουν.
Η αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται μέσω του www.buildingcert.gr , με τη συμπλήρωση ορισμένων επιπρόσθετων πεδίων στη φόρμα «Αναγγελίες Έναρξης Δραστηριότητας Μόνιμου Ενεργειακού Επιθεωρητή». Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους.
Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με αυστηρή σειρά κατάταξης, βάσει κατάλληλης μοριοδότησης, που προκύπτει από την αξιολόγηση των δύο κριτηρίων:
α) Εισοδηματικά: με βάση το δηλωθέν εισόδημα, του πλέον πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος.
β) Ηλικιακά: με βάση τα έτη από την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου ή του διπλώματος.
Επισημαίνεται ότι από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν όσοι ανήκουν στο μητρώο προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών. Ωστόσο, προτεραιότητα θα δοθεί στις αιτήσεις των μη προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του ποσού στο δικαιούχο, είναι η επιτυχής παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος που επέλεξε και η αντίστοιχη επιτυχής απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα