Γερoβασιλη : η προστασια πρωτης κατοικιας και τα κοκκινα δανεια οι προτεραιοτητες μας

13:30 5/10/2015 - Πηγή: Fimotro
Τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Ολγα Γεροβασίλη. Μιλώντας στον Γ. Παπαδάκη και την...
εκπομπή του στον AΝΤ1, ξεκαθάρισε πως τα «κόκκινα» δάνεια δεν θα πωληθούν σε ξένα funds, γεγονός που αποτελεί ειδοποιό διαφορά μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων.
Απαντώντας για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, τόνισε πως στόχος δεν είναι η χώρα να βγει από την κρίση
με αυτόν τον σκληρό τρόπο, λέγοντας πως «αντισταθήκαμε και θα αντισταθούμε. Αυτή η συνταγή δεν είναι συνταγή εξόδου και επιτυχίας. Θα παλέψουμε σκληρά».
Επιδίωξη είναι η προστασία των αδυνάτων και να πληρώσουν όσοι φοροδιαφεύγουν αναφερόμενη στις αλλαγές, που έρχονται στο φορολογικό. Μάλιστα, η Ο. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «αντιλαϊκό μέτρο» την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Παράλληλα, όμως, ανέφερε πως η εξεύρεση ισοδύναμων δεν είναι κάτι εύκολο.
Οσον αφορά τα capital controls, επανέλαβε τα λεγόμενα της Λούκας Κατσέλη, για την άρση αυτών μέχρι τις αρχές του 2016, ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα δώσει τέλος και στη συζήτηση περί «κουρέματος» καταθέσεων.
«Στις αρχές του 2016 η ολοκλήρωση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα διασφαλίσει τις καταθέσεις και θα άρει τα μέτρα στις συναλλαγές», δήλωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα