Προειδοποιησεις για δρασικες περικοπες σε κοινωνικα επιδοματα απο τον καμερον

22:33 25/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Σε μια προσπάθεια επανένωσης του Συντηρητικού Κόμματος, μετά την αποστασιοποίηση της δεξιάς πτέρυγας των Τόρις που ζητά σκληρότερα μέτρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε...
ότι πρόκειται να γίνουν βαθιές περικοπές σε σειρά επιδομάτων στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας μείωσης του δημόσιου ελλείμματος.
Ο Κάμερον στηλίτευσε την πρακτική στην οποία, όπως είπε, επιδίδονται οι άνεργοι στη Βρετανία, αποσκοπώντας σε επιδόματα
«σε αντιδιαστολή με την προσπάθεια των εργαζομένων οικογενειών».
Στην ομιλία του άφησε να εννοηθεί ότι θα μειωθεί η χρονική διάρκεια παροχής των επιδομάτων ανεργίας.
«Όσοι εισφέρουν με τις κρατήσεις τους στο σύστημα, αισθάνονται πλέον έντονα ότι πληρώνουν για όσα απολαμβάνουν άλλοι, χωρίς όμως οι τελευταίοι να εισφέρουν αναλόγως στη γενική προσπάθεια», τόνισε ο κ. Κάμερον.
Πρόσθεσε ότι «την ώρα που τόσοι πολλοί αγωνίζονται, άραγε δεν είναι δίκαιο να ζητήσουμε όλοι όσοι εμπλέκονται στο σύστημα πρόνοιας να είναι αντιμέτωποι με ταυτόσημες κυβερνητικές αποφάσεις, όπως είναι οι ισχύουσες για τον εργαζόμενο με ένα παιδί;».
Ακόμη ο Κάμερον πρότεινε να καταργηθεί το επίδομα στέγης για τους νέους κάτω των 25ετών.
Οι αναλυτές διαβλέπουν ότι με τον τρόπο αυτό, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών θα παρακινηθούν να επανέλθουν στην αγορά εργασίας.
Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός αυτά προς το παρόν αυτά αποτελούν «προτάσεις για δημόσιο διάλογο».
Σε ετήσια βάση στον βρετανικό προϋπολογισμό η κοινωνική πρόνοια είναι η μεγαλύτερη δαπάνη, με το ποσό της να ανέρχεται το 2012 στις 207 δισεκατομμύρια λίρες.
Παρότι οι εκλογές απέχουν πολύ (προγραμματίζονται το 2015) ο Κάμερον ρισκάρει με τα σκληρά αυτά μέτρα να βλάψει την εικόνα του κόμματός του όπως και τις διαφωνίες με τους Φιλελεύθερους, τους συμμάχους του στην κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα