Προειδοποιει η λαγκαρντ για τον κινδυνο αποπληθωρισμου...

09:41 16/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα επιταχυνθεί φέτος, αν και θα παραμείνει κατώτερος του δυναμικού του, ...
στο 4%, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία ωστόσο προειδοποίησε για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού.
Συγκεκριμένα η Λαγκάρντ προειδοποίησε για τον «εντεινόμενο κίνδυνο» αποπληθωρισμού,
καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πολύ κάτω από τον στόχο πολλών κεντρικών τραπεζών.
«Βλέπουμε εντεινόμενους κινδύνους για εμφάνιση αποπληθωρισμού, που θα μπορούσε να αποδειχτεί καταστροφικός για την ανάκαμψη δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Ουάσινγκτον.
«Εάν ο πληθωρισμός είναι το τζίνι, ο αποπληθωρισμός είναι το τέρας που πρέπει να πολεμήσουμε με αποφασιστικότητα» είπε.
Ακόμη η Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η σταδιακή αποκλιμάκωση της νομισματικής τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας που συνεχίζει να εφαρμόζει η Fed, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αναστάτωση στις αγορές.
Ωστόσο «δεν αναμένουμε μεγάλες, βαριές και σοβαρές συνέπειες» εξ αυτού του γεγονότος, αφού η μείωση του όγκου των αγορών αξιόγραφων από μέρους της Fed θα είναι σταδιακή.
«Συνολικά η κατεύθυνση είναι θετική, αλλά η παγκόσμια ανάπτυξη είναι ακόμη πολύ χαμηλή, πολύ εύθραυστη και πολύ άνιση», σημείωσε η Λαγκάρντ σε ομιλία της.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα