Πρεσινγκ στον στουρναρα απο 15 γαλαζιους βουλευτες

14:47 9/9/2013 - Πηγή: Fimotro

ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Αυξημένο επίδομα θέρμανσης ζητούν 15 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Το κείμενο που συντάχθηκε μετά απο πρωτοβουλία του Ιορδανη Τζαμτζή...
συνυπογράφουν οι: Βλαχογιάννης Ηλίας, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Μπατσαρά Γεωργία,
Σολδάτος Θεόδωρος, Σκόνδρα Ασημίνα, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Βογιατζής Παύλος, Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα, Κουτσούμπας Ανδρέας, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Αναστασιάδης Σάββας, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Αραμπατζή Φωτεινή, Κέλλας Χρήστος.

Αναφέρει δε ότι: «Η κυβέρνηση, τον περσινό χειμώνα και παρά τα πολύ μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα, ενέταξε ποσό 80 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012 και ποσό άλλων 160 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2013, για το επίδομα θέρμανσης. Η γραφειοκρατία και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι στην υποβολή των αποδείξεων, οδήγησαν πολλούς στην απόφαση να μην υποβάλλουν χαρτιά για να πάρουν το επίδομα. Ένας επιπλέον λόγος ήταν το μικρό ποσό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με την μορφή επιδόματος. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε πέρυσι μεταξύ 1,28 έως 1,38 ευρώ το λίτρο. Για να αντιμετωπίσουν οι συμπολίτες μας, κάθε οικογένεια και ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι και άλλες ομάδες συμπολιτών μας που είναι φτωχοί, την υψηλή τιμή του πετρελαίου που «τσουρούφλιζε», την χαμηλή επιστροφή χρημάτων με το επίδομα, την γραφειοκρατία και τα κριτήρια επιλογής, αποφάσισαν να μην καταναλώσουν πετρέλαιο για θέρμανση, αλλά να προσφύγουν στην καύση ξύλου, πέλλετ, βιομάζας και κάθε άλλου υλικού για να ζεσταθούν, ή οι περισσότεροι μείωσαν κατακόρυφα τις ποσότητες πετρελαίου και τα καλοριφέρ έκαιγαν μόνο 2-3 ώρες το 24ωρο. Να σημειώσω ότι ο «Θεός της Ελλάδας μας», έδωσε πέρυσι ήπιο χειμώνα χωρίς χιόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα