''πρεπει να βελτιωσουμε τη διαδικασια των πανελλαδικων''...

23:15 2/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Στις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο θέμα των Πανελλαδικών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του...
μετά την τρίωρη επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας.

Αφού παραδέχθηκε ότι ο θεσμός των Πανελλαδικών είναι
«από τους εγκυρότερους και πιο αδιάβλητους του ελληνικού κράτους» επισήμανε ότι «πρέπει να τον εξετάσουμε για το αν μπορούμε να τον βελτιώσουμε όσον αφορά τη διαδικασία αυτή καθ' αυτή».

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός είπε ότι στη σκέψη μας είναι πώς αυτή η «μεγάλη δοκιμασία μπορεί να μετράει περισσότερο τις ικανότητες και λιγότερο τη στιγμή». «Το άγχος είναι μεγάλο για να ανταποκριθεί κανείς σε τρεις ώρες» ανέφερε ενδεικτικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη «όσους αισθάνονται ότι πέτυχαν τους στόχους τους, όσους αγωνιούν για τα αποτελέσματα και όσους σκόνταψαν». Ειδικά για την τελευταία κατηγορία των υποψηφίων είπε ότι «το πιο σημαντικό στη ζωή είναι όταν σκοντάφτει κανείς, να σηκώνεται και να προχωρά. Να βρίσκει τη δύναμη να το κάνει αυτό».

Στην ατζέντα της τρίωρης συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρέθηκε, επίσης, το «πώς θα επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό αυτής της χώρας» όπως είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «η δική μας υποχρέωση είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν σε αυτή τη χώρα».

«Η παιδεία, ο πολιτισμός, η έρευνα είναι οι τομείς που θα κρίνουν την ικανότητα της κυβέρνησης να κάνει τομές. Δεν έχουμε έλθει να επαναφέρουμε μοντέλα του παρελθόντος που δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες της νέας εποχής. Θέλουμε να δώσουμε όραμα για την επόμενη ημέρα, τη μεταμνημονιακή εποχή» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για θέματα της παιδείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα