''πρασινο φωσ'' για τη νεα διοκητρια του οαεδ...

08:46 10/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Δράσεις για την επαναφορά στην αγορά εργασίας των μακροχρόνια άνεργων προανήγγειλε...
η νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη κατά την ακρόασή της από τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Η προτεινόμενη από την κυβέρνηση για την ανάληψη της ηγεσίας του οργανισμού υποστήριξε πως οι δύο κατηγορίες που θα αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα είναι «οι μακροχρόνια άνεργοι που αποτελούν το 75% των ανέργων και οι άνεργοι τουλάχιστον δύο ετών που
είναι περίπου το 50%».

Επιπρόσθετος, στόχος της νέας διοίκησης του ΟΑΕΔ είναι η αντιμετώπιση της «αιμορραγίας» του νέου δυναμικού προς άλλες χώρες. Η προτεινόμενη από την κυβέρνηση σημείωσε ότι ο κύριος όγκος των Ελλήνων μεταναστών των τελευταίων ετών αποτελούν άτομα ηλικίας 30 έως 44 ετών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σημείωσε πως περιμένει από το αρμόδιο υπουργείο την διαβίβαση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και των vouchers. Αναφορικά με τους δικούς της στόχους είπε ότι απαιτείται η αναδιάταξη των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για την αξιοποίηση του προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και κυρίως αυτές της πρώτης γραμμής για την προώθηση της απασχόλησης.

Υποστήριξε ότι η ίδια έλαβε τις διαβεβαιώσεις του απερχόμενου διοικητή σύμφωνα με τις οποίες «δεν υπάρχει ταμειακό πρόβλημα σε σχέση με τις εισφορές και πως τα επιδόματα καλύπτονται κανονικά».

Πέραν αυτών, η κυρία Καραμεσίνη τάχθηκε υπέρ της πρότασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για τη μεταφορά - επένδυση σε ρέπος των ταμειακών διαθεσίμων των ταμείων και του ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» του κράτους. Συγκεκριμένα είπε πως είναι προτιμότερο να τοκίζονται τα χρήματα αυτά με 2% σε ρέπος διάρκειας 5 και 17 ημερών από το 0,5%, με το οποίο τοκίζονται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Η νέα διοικητής του ΟΑΕΔ, εάν και δήλωσε πως δεν γνωρίζει το ακριβές ύψος των καταθέσεων των ταμειακών διαθέσιμων που έχει ο ΟΑΕΔ σε λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας, αποσαφήνισε ότι άλλο πράγματα είναι τα Ταμειακά Διαθέσιμα για τα οποία γίνεται η επενδυτική αυτή πρόταση και άλλο τα Αποθεματικά του Ταμείου του Οργανισμού.

Να σημειωθεί πως υπέρ της θετικής γνωμοδότησης για την τοποθέτηση της κυρίας Καραμεσίνη στον ΟΑΕΔ τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι), ενώ ΝΔ και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» και το ΠΑΣΟΚ «λευκό».
Keywords
Τυχαία Θέματα