ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

09:37 6/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Την ύστατη υπέρβαση έκανε η Μπράγκα, που νίκησε την Μπενφίκα με 1-0 και πέρασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Πόρτο, η οποία υπέστη ανώδυνη ήττα στην Ισπανία από τη Βιγιαρεάλ με 3-2.
Αναλυτικά:Βιγιαρεάλ - Πόρτο 3-2Η Βιγιαρεάλ μπορεί να...

επικράτησε 3-2 της Πόρτο, με ανατροπή στο τέλος, όμως το 5-1 του πρώτου αγώνα δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Ισπανούς και οι Πορτογάλοι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο στις 18/5. Ο Κάνι,
άνοιξε το σκορ στο 17’, όμως με δύο πολύ όμορφα γκολ οι Χουλκ (40’) και Φαλκάο (48’) «ξέκαναν» τις όποιες κρυφές ελπίδες της Βιγιαρεάλ. Ο Καπντεβίγια ισοφάρισε για την ομάδα του Γκαρίδο στο 75’ και ο Ρόσι από την άσπρη βούλα πέντε λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν από εκεί που έμειναν πριν από μια εβδομάδα. Γρήγορο ποδόσφαιρο, κόντρα επιθέσεις και πολύ θέαμα περιελάμβανε το μενού των πρώτων 45 λεπτών. Οι γηπεδούχοι σαφώς με μεγαλύτερη πίεση στα πόδια τους κατάφεραν πολύ νωρίς να ανοίξουν το σκορ με τον Κάνι στο 17’, ύστερα από ωραία προσπάθεια του Ρούμπεν.
Το «Μαδριγάλ» πήρε τα πάνω του, όμως ο Χουλκ στο 40’ φρόντισε να τους «βάλει» στις θέσεις τους. Ο Βραζιλιάνος έκανε ωραία ατομικό ενέργεια και έξω από την περιοχή έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Μουσάτζιο, «ξεγέλασε» τον Λόπεζ και κατέληξε στα δίχτυα του. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Νιλμάρ έκανε ένα ωραίο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Μετά από αυτό έφυγαν και οι παίκτες για τα αποδυτήρια.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Πόρτο να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ. Ο Χουλκ έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, γύρισε στον Φαλκάο και εκείνος με ωραίο τελείωμα έβαλε την Πόρτο μπροστά στο σκορ. Ο Κολομβιανός επιθετικός, έφτασε τα 16 τέρματα, που αποτελούν ρεκόρ σε μια χρονιά στο Europa League.
Από εκεί και πέρα οι χαμένες ευκαιρίες έδιναν και έπαιρναν. Οι άμυνες των δύο ομάδων ήταν πολύ πιο… χαλαρές και έτσι ο Καπτεβίγια στο 75’ με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή ισοφάρισε σε 2-2. Αυτό όμως είχε λίγη σημασία. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ρούμπεν ανατράπηκε από τον Οταμέντι και ο Ρόσι μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ βάζοντας και πάλι μπροστά στο σκορ τους Ισπανούς. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.
Βιγιαρεάλ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο): Λόπεζ, Μουσάτζιο, Νιλμάρ, Καθόρλα, Ρούμπεν, Κάνι, Καπντεβίλα, Ματίγια, Σοριάνο, Ρόσι, Γκασπάρ
Στον πάγκο: Κάρλος, Οριόλ, Μαρτσένο, Σένα, Βαγέρο, Σισίνιο, Μουμπάρακ
Πόρτο (Αντρέ Βίλας Μπόας): Έλτον, Περέιρα, Γκουαρίν, Μουτίνιο, Φαλκάο, Ροντρίγκεζ, Χουλκ, Ρολάντο, Σαπουνάρου, Φερνάντο, Οταμέντι
Στον πάγκο: Μπέτο, Μαϊκόν, Σερένο, Βάλτερ, Ροντρίγκερ Τζ., Σόουζα, Μίκαελ
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι
Μπράγκα - Μπενφίκα 1-0
Η έκπληξη του Europa League έφερε τούμπα και την Μπενφίκα (1-0) και απειλεί να κάνει το ίδιο και με την άλλη… συμπατριώτισσα, Πόρτο, στον πρώτο τελικό της ιστορίας της!
Άνετη και διατεθειμένη να στρογγυλοκάτσει στο «μαξιλαράκι» (2-1) του «Ντα Λους» κατέβηκε στο ματς η Μπενφίκα.
Keywords
Τυχαία Θέματα