Πόρτο χέλι: τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του σκάφους

18:03 10/8/2019 - Πηγή: Fimotro

Στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι κρατείται ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφος, το οποίο το βράδυ της Παρασκευής έπεσε πάνω σε μικρό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Θύνι της Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστεί άλλο ένα.

Ο 44χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε, όπως μετέδωσε ο τ/σ Ant1, ότι όχι μόνο δεν διέφυγε μετά το δυστύχημα, αλλά ότι βοήθησε, προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Όπως είπε, έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές, για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα, που είχαν χτυπηθεί. Δικαιολόγησε

δε το γεγονός, ότι δεν παρουσιάστηκε άμεσα στις λιμενικές αρχές, λέγοντας ότι τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή, πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο υπαίτιος του δυστυχήματος παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι συνοδεία του δικηγόρου του. Εκτός από την κατάθεσή του, ο 44χρονος υποβλήθηκε και σε αλκοτέστ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ και αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα ή αύριο το πρωί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η τραγική ιστορία των αδερφών

Η σύγκρουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος με δύο πολύ ισχυρές μηχανές – στο οποίο όπως αναφέρθηκε από το Λιμενικό Σώμα επέβαιναν 11 Γάλλοι τουρίστες (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά)- κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες συγκρούστηκε με μικρό πλαστικό σκάφος.

Το φουσκωτό (φέρει Βρετανική σημαία) στο οποίο επέβαιναν οι Γάλλοι έχει μήκος 12 μέτρα και φέρει δύο μηχανές 350 ίππων η κάθε μια.

Το φουσκωτό όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό.

Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αττικής.

Οι 10 ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους. Αυτή την ώρα, οι Γάλλοι κρατούνται στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στο σημείο μετέβησαν τέσσερα πλωτά περιπολικά, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επίσης, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μετέβησαν στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα και το Μέγαρο Μαξίμου.

Πλακιωτάκης: Υπήρχε φως στο μικρό σκάφος που επέβαιναν τα τρία αδέλφια

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ρωτήθηκε -κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ- αν η μικρή βάρκα στην οποία επέβαιναν τα τρία αδέλφια είχε φως. «Οι πληροφορίες που έχω αυτή την ώρα είναι ότι υπήρχε έστω και ελάχιστο φως στο μικρό σκάφος» είπε ο κ. Πλακιωτάκης αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα που το 12μετρο ταχύπλοο βύθισε τη βάρκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα