Πονηριες

20:12 8/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
συνεχίζονται οι πονηριές των νταβατζήδων με τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις. Συγκεκριμένα το ΒΗΜΑ του Ψυχάρη δημοσιεύει αύριο δημοσκόπηση της Kάπα Research, για επιλεγμένες (!!!) όμως...
περιφέρειες.

Έχουμε λοιπόν για τις ευρωεκλογές:

Στην πρόθεση ψήφου στην
Αττική (Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς, υπόλοιπο Αττικής) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 2,5 μονάδες (20,1% έναντι 17,6%) και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 6,3%, Το Ποτάμι 5,9%, ΠΑΣΟΚ 4%, ΑΝΕΛ 3,5% και ΔΗΜΑΡ 2,2%.

Στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών στην Κεντρική Μακεδονία (Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία) η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,9 μονάδες (21,3% έναντι 17,4%). Τρίτη δύναμη είναι το Ποτάμι με 8,1% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 6,9%, ΚΚΕ 5,4%, ΠΑΣΟΚ 4,2%, ΑΝΕΛ 3,2% και ΔΗΜΑΡ 1,9%.

Αυτή τη δημοσκοπική εικόνα την ονομάζουν ντέρμπι. Επειδή όμως πάντα ξεχνάνε να κάνουν τις σχετικές συγκρίσεις, θα τους βοηθήσω.

Στις εκλογές του Ιουνίου του '12 όπου η Νέα Δημοκρατίας επικράτησε με 2,7% είχε κερδίσει (το κόμμα της Συγγρού) τις οχτώ περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας στις οποίες αναφέρεται η αυριανή έρευνα, με μέσο όρο διαφοράς 10%. Κι είχε χάσει από το Σύριζα τις περιφέρειες της Αττικής με μέσο όρο 4%.

Τι σημαίνουν αυτά. Ότι θολώνουν τα νερά γι ευνόητους λόγους και ότι μας περνάνε όχι για σκεπτόμενους πολίτες, αλλά για χαχόλους. Τι σόι ντέρμπι θα είναι αυτό όταν στο κάστρο της στην Κεντρική Μακεδονία, η ΝΔ χάνει 6% από τη δύναμή της στις εκλογές του '12; Κι όσο για την Αττική, το μεγάλο ζητούμενο είναι η διαφορά στη Β' Αθηνών, κι όχι ο μέσος όρος της διαφοράς στις πέντε περιφέρειες της. Δηλαδή μπορεί ο Σύριζα αντί για 17% (που ήταν το '12 η διαφορά) να κερδίζει τη Β' Πειραιά με 10%, κάτι το οποίο δεν έχει μεγάλη σημασία για το συνολικό αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να ρίξει αυτόματα το μέσο όρο διαφοράς από το 4% στο 2,5%.

Είναι απλά μαθηματικά. Κι αν νομίζουν ότι μπορούν με τα κατευθυνόμενα γκάλοπ ν' αλλάξουν τη γνώμη των πολιτών που υποφέρουν, είναι πολύ γελασμένοι.

Δεν υπάρχει κανένα ντέρμπι, υπάρχει μόνο παραδειγματική τιμωρία για τους ενόχους της καταστροφής της χώρας.

Ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα