Πολυνεκρη εκρηξη σε τεμενος στη συρια...

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν την Παρασκευή όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε τέμενος στην πόλη Σουκ Ουάντι Μπαράντα, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε ...
το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.
«Ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε τέμενος στην πόλη Σουκ Ουάντι Μπαράντα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων», σύμφωνα
με το Παρατηρητήριο.
Πολλοί από τους τραυματίες είναι παιδιά, διευκρίνισε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Άμπντελ Ράχμαν.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων και ότι ο συριακός κυβερνητικός στρατός έχει λάβει θέσεις ακριβώς έξω από αυτή.
Η κρατική τηλεόραση επίσης μετέδωσε την είδηση της έκρηξης, κατηγορώντας «τρομοκράτες» που συνδέονται με την αλ Κάιντα.

«Οι τρομοκράτες του Μετώπου αλ Νούσρα τοποθέτησαν παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο τέμενος Οσάμα μπεν Ζέιντ στην Σουκ Ουάντι Μπαράντα, στην επαρχία της Δαμασκού. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες», μετέδωσε το κρατικό μέσο ενημέρωσης. Εξάλλου, ο συριακός στρατός σκότωσε 41 ισλαμιστές αντάρτες σε ενέδρα κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA.
Από την ενέδρα κοντά στη λίμνη Αλ Οτάιμπα, νοτιοανατολικά της Δαμασκού, τραυματίστηκαν επίσης 10 εξεγερμένοι, συμπληρώνει το πρακτορείο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα