''πολυ καλα νεα για τους ιδιωτες ομολογιουχους η ελαφρυνση του ελληνικου χρεουσ''...

21:51 28/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Όπως σημειώνει η Octo, έρχονται αλλαγές από τις Βρυξέλλες, καθώς όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Agéfi, η Ευρώπη αναμένεται να προχωρήσει σε προσαρμογή των επιτοκίων και των ωριμάνσεων των ελληνικών δανείων διάσωσης. Ειδικότερα, όπως έχει πει ...
ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem το Φεβρουάριο, η περίοδος ωρίμανσης μπορεί να επιμηκυνθεί έως και στα 50 χρόνια και τα επιτόκια να μειωθούν στις 50 μονάδες βάσης.

Ο Dijsselbloem δήλωσε το Φεβρουάριο ότι αυτές οι κινήσεις δεν θα μπουν στην ατζέντα
πριν από το Μάιο ή τον Ιούνιο, όμως, πλέον αυτό δεν απέχει και πολύ, σημειώνει η Octo.

Και υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα χρωστά 219 δισ. ευρώ στους πιστωτές του επίσημου τομέα και 103 δισ. ευρώ στους ιδιώτες επενδυτές (με στοιχεία του 2013), ενώ το 2016 το ελληνικό χρέος θα είναι 248 δισ. ευρώ προς τον επίσημο τομέα, 59 δισ. ευρώ προς τον ιδιωτικό τομέα και 11 δισ. ευρώ που δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα (η Ελλάδα θα δανειστεί το ποσό αυτό από τον ιδιωτικό τομέα εάν οι συνθήκες στις αγορές είναι ευνοϊκές, και από τον επίσημο τομέα, στην αντίθετη περίπτωση).

Εάν η Ελλάδα εξασφαλίσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, κάτι που αναμένεται να συμβεί, αυτά είναι πολύ καλά νέα για τους ιδιώτες ομολογιούχους, καταλήγει η Octo.

Πηγή : www.newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα