''πολλαπλες οι προκλησεις για τη μερκελ''...

22:44 22/9/2013 - Πηγή: Fimotro
«Η τραπεζική ένωση, η ανάπτυξη στην ευρωζώνη, το μέλλον της Ελλάδας και του ευρώ θα αποτελέσουν μερικές από τις νέες προκλήσεις ...
για την Α. Μέρκελ» τονίζει η Αμέλια Νεάτσου-Ρέναρντ, συντάκτης στο Europe By Satelite του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο naftemporiki.gr.
Σύμφωνα με την Ρέναρντ, η διαφαινόμενη επικράτηση της Α. Μέρκελ
στις γερμανικές εκλογές θα κρίνει πολλά για την κρίση του ευρώ. Θέτει πολλά ερωτήματα για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και τα Ευρωπαϊκά Όργανα.
Πολλαπλά παραμένουν τα ζητήματα προς επίλυση. Το πρώτο αφορά ένα σύστημα που θα θέτει τις τράπεζες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
H Ρέναρντ υποστηρίζει πως λίγα πράγματα θα άλλαζαν αν νικητής ήταν ο Στάινμπρουκ, καθώς ήδη έχει αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεπεράσει την κρίση. Ο κυρίαρχος στόχος παραμένει πάντα μία ισχυρή ευρωζώνη.
«Η δεύτερη μεγάλη δυσκολία αφορά την ισορροπία μεταξύ του «Κέντρου» και «Περιφέρειας» στην ευρωζώνη. Το Βερολίνο θα πρέπει να βρει ένα καινούργιο αναπτυξιακό μοντέλο για την ευρωζώνη και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, αυτό που οι οικονομολόγοι θεωρούν ως την μεγαλύτερη πρόκληση, την ανεργία. Όσον αφορά την Ελλάδα, η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Ολοένα και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι μία αναδιάρθρωση του θα έχει ολέθριες συνέπειες. Στο θέμα αυτό κυρίαρχο ρόλο θα παίξει η στάση της γερμανικής κυβέρνησης» προσθέτει η Ρέναρντ.
Ένα τελευταίο σημαντικό ζήτημα, σύμφωνα με την έμπειρη δημοσιογράφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η επανεξέταση της ευρωζώνης. «Αν και η τραπεζική ένωση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της οικονομικής σταθερότητας, ωστόσο η προτεραιότητα είναι η αναθεώρηση των δομών και πιθανώς της σύνθεσης της ευρωζώνης» υπογραμμίζει η Ρέναρντ.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα