Πολιτική καταδίκη για την επίθεση στο “πρώτο θέμα”

06:37 4/10/2020 - Πηγή: Fimotro

Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” το απόγευμα του Σαββάτου 30/10 από αντιεξουσιαστές.

Η έφοδος έγινε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, με τους αντιεξουσιαστές να γράφουν συνθήματα με σπρέι, κατά της σύλληψης του αναρχικού Πολύκαρπου Γεωργιάδη, στην είσοδο του «Πρώτου Θέματος», επί της οδού Αγράφων στο Μαρούσι.

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της είδησης κυβέρνηση, κόμματα αλλά και βουλευτές κατέκριναν την επίθεση αυτή τονίζοντας πως πρόκειται για μια επίθεση στον τύπο, την ελευθεροτυπία

και τη δημοκρατία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προέβη στην εξής ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Κάθε ενέργεια εναντιον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των ΜέσωνΕνημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην Πατρίδα μας είναι ισχυρή. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Καταδικάζει και η ΝΔ

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Πέτσα, ακολούθησε η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Τάσου Γαϊτάνη. Ο κ. Γαϊτάνης ανέφερε:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Η Δημοκρατία μας, αλλά και η ελευθερία του τύπου δεν εκφοβίζονται από τέτοιου είδους θλιβερές ενέργειες.»

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Δεν χωράνε στην Ελλάδα τέτοιες πρακτικές

Την επιδρομή αντιεξουσιαστών στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» καταδίκασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα“. Τέτοιες πρακτικές στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της άποψης και της γνώμης, εναντίον της Δημοκρατιας και δεν χωράνε στην Ελλάδα του 2020.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση

«Επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της Δημοκρατίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία προσθέτοντας ότι «η καταδίκη τέτοιων επιθέσεων είναι αυτονόητη».

Ελληνική Λύση για την επίθεση στο “Πρώτο Θέμα” 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει χωρίς αστερίσκους κάθε παρακρατική επίθεση σε ΜΜΕ , ακόμα και αν αυτά έχουν πρωτοστατήσει στην συκοφάντηση της, Οι “εκφοβιστές” τραμπούκοι είναι εχθροί της Δημοκρατίας από όπου και αν προέρχονται.

Νότης Μηταράκης:  Η επίθεση στα γραφεία του «Πρώτου Θέματος» ευθεία βολή κατα της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας

«Η επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος αποτελεί ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας και κατ’ επέκταση της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης!» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

The post Πολιτική καταδίκη για την επίθεση στο “Πρώτο Θέμα” appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα