Πολιορκείται ο έβρος από χιλιάδες μετανάστες

11:27 29/2/2020 - Πηγή: Fimotro
Ολονύχτια μάχη στα σύνορα της ΕλλάδαςΕνταση με χρήση δακρυγόνων από την ΕΛ.ΑΣ.

Αγριεύει η καράσταση στον Έβρο με σφοδρά επεισόδια να βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο μεθοριακό σταθμό των Καστανιών. Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συρρεύσει από χθες στην περιοχή και βρίσκονται στην τουρκικά πλευρά επιχειρούν για μια ακόμη φορά αυτή την ώρα να περάσουν στην Ελλάδα. Σε εξέλιξη βρίσκεται πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που από χθες το απόγευμα ενισχύονται συνεχώς στην ελληνοτουρκική μεθόριο προσπαθούν

να απωθήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες  ώστε να μην περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Η έκρυθμη κατάσταση στη Συρία, σε συνδυασμό με την αλλαγή στάσης της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, έχει προκαλέσει χάος στα ελληνοτουρκικά σύνορα από την Παρασκευή, το οποίο συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο.

Ολονύχτια μάχη έδωσαν στον Έβρο οι ελληνικές Αρχές για την αποτροπή εισόδου χιλιάδων παράνομων μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Να σημειωθεί πως εκτός από την απόπειρα που καταβάλλουν ορδές παράνομων μεταναστών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στις Καστανιές, μπροστά από το τελωνείο, αρκετοί ήταν οι μεμονωμένοι μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στην Ελλάδα από περάσματα στο δάσος αλλά μπλοκαρίστηκαν από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούσαν όλη τη νύχτα.

Οι μετανάστες έφτασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με παρότρυνση, ακόμη και επίσημη βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης που διέθετε ακόμη και λεωφορεία στα οποία οι μετανάστες επιβιβάζονταν δωρεάν και μεταφέρονταν στην Αδριανούπολη, στην τουρκική πλευρά στο τελωνείο στις Καστανιές και σε όλο το μήκος της μεθοριακής γραμμής του Έβρου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ αυτή τη στιγμή στα σύνορα έχουν συγκεντρωθεί περί τις 3.000 μετανάστες ενώ 66 άτομα κατάφεραν να μπουν στην Ελλάδα και συνελήφθησαν.

Στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ φαίνεται η απόπειρα των μεταναστών αν μπουν παράνομα στη χώρα μας και οι ελληνικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα