''ΠΟΛΕΜΟΣ'' ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

15:43 10/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις από έλληνες αξιωματούχους που τηρούν την ανωνυμία τους επηρεάζουν το Χρηματιστήριο και τα spreads.Το πρακτορείο Dow Jones, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της ελληνική κυβέρνησης, μετέδωσε ότι αναμένεται να συμφωνηθεί...

τον επόμενο μήνα νέο πακέτο στήριξης ύψους 59 δισ. ευρώ που θα καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδας το 2012 και 2013.
Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι το θέμα θα τεθεί την επόμενη Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών
Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η είδηση προκαλεί μικρή αποκλιμάκωση στο σπρεντ των ελληνικών 10ετών ομολόγων το οποίο διαμορφώνεται στις 1.271 μονάδες βάσης από 1.300 που είχε φτάσει το πρωί.
Άνοδος 2% και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών διέψευσε ως αναληθές το δημοσίευμα σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν συζητά για νέο πακέτο βοήθειας.
Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, δηλώνει στη Wall Street Journal, ότι η επέκταση του χρόνου ωρίμανσης σε ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στα χέρια επενδυτών από τον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσε να ελαφρύνει το βάρος για τη χώρα.
Η Ελλάδα, αν και υπερχρεωμένη δεν είναι αφερέγγυα και δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της, δήλωσε ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Ακόμα, χαρακτήρισε ρεαλιστικό το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα