Ποινικη ανακριση για την κεντρικη τραπεζα κυπρου...

Σοβαρές εξελίξεις δρομολογούνται στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, αρχίζει άμεσα ανάκριση για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων που έχουν σχέση με τον διοικητή της ΚΤΚ, μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και τρίτους...
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ο βοηθός γενικός εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, δήλωσε ότι τα ενδεχόμενα αδικήματα αφορούν τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων της Κεντρικής Τράπεζας,
πλαστογραφία εγγράφων και εξαπάτηση μελών του δ.σ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ίσως προκύπτουν και άλλα αδικήματα εναντίον τρίτων.

Ο κ. Ερωτοκρίτου τόνισε ότι ήταν καθήκον της νομικής υπηρεσίας να παρέμβει, λόγω των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά και των συζητήσεων μεταξύ του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και μελών του δ.σ. με εκατέρωθεν καταγγελίες για ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Στο μεταξύ, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της κυπριακής Βουλής θα κληθούν όλοι οι πρωταγωνιστές στην οικονομική κρίση, από τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Συλλούρης, ανακοίνωσε ότι αποστέλλει επιστολές σε όλους τους εμπλεκομένους, μεταξύ των οποίων είναι ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης και ο τέως πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέας Βγενόπουλος.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα