Ποιες είναι οι εξαιρέσεις στη χρήση μάσκας

Οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια κτλ θα λειτουργούν από το Σάββατο και στις περιοχές της κατηγορίας 4

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα παραδέχτηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Είπε ότι υπάρχει σαφής επιβάρυνση στα βόρεια της χώρας με την Θεσσαλονίκη να παρουσιάζει επιθετική αύξηση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στην Αττική υπήρξε αύξηση 40% στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, μετά την ελαφρά μείωση των περασμένων εβδομάδων. Συμπλήρωσε ότι η ηλικιακή ομάδα

19-40 μολύνονται σε αυτή τη φάση έως και δυο φορές πιο εύκολα και η συμμετοχή τους στις διαγνώσεις είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση, τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς και ζήτησε ετοιμότητα και πιστή εφαρμογή των μέτρων «χωρίς εξαιρέσεις».

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα (απαγόρευση κυκλοφορίας και χρήση μάσκας παντού για περιοχές στις κατηγορίες 3 και 4).

Για την μετακίνηση εργαζομένων στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας:

Οι δημοσιογράφοι μετακινούνται όπως την περίοδο του lockdown με επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωση εργοδότη.Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα πρέπει να πάρουν βεβαίωση από τον εργοδότη (ο τελευταίος την εκδίδει από την Εργάνη). Η γνησιότητα του εγγράφου βεβαιώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου.Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συμπληρώνουν ειδικό έντυπο στο σύστημα Εργάνη.Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν ταυτότητα και βεβαίωση κίνησης (μέσω του μητρώου δημοσίου υπαλλήλου ή με βεβαίωση του αρμόδιου προϊστάμενου

Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας παντού:

Εξαιρούνται όσοι μετέχουν σε ατομική ή ομαδική άσκηση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.Εξαιρούνται όσοι βρίσκονται μόνοι στο αυτοκίνητο ή με μέλη οικογένειας πρώτου βαθμούΣτα σχολεία είναι υποχρεωτική η μάσκα και στα διαλείμματα. Δεν θα γίνεται χρήση στο μάθημα της γυμναστικής.

Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί το επόμενο διάστημα, ενώ τόνισε ότι οι εκκλησιαστικές δοξολογίες των επόμενων ημερών με αφορμή την 28η Οκτωβρίου θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια κτλ θα λειτουργούν από αύριο και στις περιοχές της κατηγορίας 4. Δεν θα λειτουργούν όμως πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Σε ότι αφορά το πόσο θα κρατήσουν τα νέα μέτρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι θα χρειαστεί να περάσουν 14 ημέρες για να διαπιστώσουμε την αποτελεσματικότητά τους. Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι ο καιρός αρχίζει να χαλάει και αυτό δεν βοηθά. Επεσήμανε δε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι δυσκολότερο να δουλέψουν σε μεγάλα αστικά κέντρα.

The post Ποιες είναι οι εξαιρέσεις στη χρήση μάσκας appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα