Ποιες χωρες εχουν ηδη υποδεχτει το 2015;

Το 2015 επίσημα έχουν υποδεχτεί (στις 13.00 ώρα Ελλάδος) τα νησιά Fiji και η Νέα Ζηλανδία με φαντασμαγορικά:::
πυροτεχνήματα, τη στιγμή που ο υπόλοιπος πλανήτης μετράει αντίστροφα για να καλοσωρίσει τη νέα χρονιά. Ακόλουθησε η Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, στις 3 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, όπου αποχαίρετησαν το 2014 με πανυγηρικούς εορτασμούς.

Στο Σίδνεϊ 1.6 εκατ.
άνθρωποι θαύμασαν τα 10.000 πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό, αφήνοντας πίσω τους τον φόβο που βίωσαν μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση με ομηρεία που σημειώθηκε σε καφετέρεια της πόλης.

Η δήμαρχος του Σίδνεϊ Κλόβερ Μουρ εξήγησε πως στεφάνια από άνθη θα κατατεθούν προς τιμήν του Τόρι Τζόνσον και της Κατρίνα Ντόσον, των δύο ομήρων που βρήκαν το θάνατο μέσα στην καφετέρια. «Θα γιορτάσουμε το γεγονός ότι είμαστε μια πολυπολιτισμική και αρμονική κοινότητα, αλλά θα έχουμε στο μυαλό μας αυτό που συνέβη» δήλωσε η δήμαρχος.

Νέα Ζηλανδία

Στις 5 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, η Ιαπωνία και το Τόκιο, καλωσόρισαν τη νέα χρονιά με θεαματικές εκδηλώσεις. Στην Ιαπωνία, τρία εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να παρελάσουν μέσα σε τρεις ημέρες από τον πιο πολυσύχναστο τόπο προσευχής, το ιερό Μεϊτζί Τζινγκού στο Τόκιο.

Τόκιο
Keywords
Τυχαία Θέματα