Ποια ονοματα ακουγονται για το νεο υπουργικο συμβουλιο

09:57 20/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Με τη συμφωνία Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας να είναι πλέον ορατή, έχουν αρχίσει ήδη να ακούγονται ονόματα στελεχών για το υπουργικό συμβούλιο που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι...
ολιγομελές.
Στη Νέα Δημοκρατία το βάρος αναμένεται να πέσει στο οικονομικό επιτελείο, ενώ στο ΠΑΣΟΚ,
ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει εισηγηθεί να μη μετάσχουν στην κυβέρνηση «πρωτοκλασάτα» στελέχη ή πρώην υπουργοί, αλλά περιφερειακά στελέχη.
Η απόφαση αυτή του κ. Βενιζέλου άναψε... φωτιές στη χθεσινή σύσκεψη, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Πέτρος Ευθυμίου επέμειναν ότι το ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσει να λογίζεται ως κυβερνητικό κόμμα, θα πρέπει να συμμετάσχει με το πλέον δυνατό στελεχιακό δυναμικό του.
Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει πως η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει την κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ ή συνεργαζόμενων βουλευτών της.
Δημοσιεύματα του Τύπου συγκλίνουν όσον αφορά στις πληροφορίες για την τοποθέτηση ορισμένων προσώπων σε θέσεις-κλειδιά της νέας κυβέρνησης. Κατά τις πληροφορίες αυτές, λοιπόν, θέση στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να έχουν ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Γιάννης Ζανιάς, ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Γιάννης Μουρμούρας.
Επίσης, στο κυβερνητικό σχήμα εκτιμάται πως θα μετάσχουν ο Κωστής Χατζηδάκης, ενδεχομένως στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΥΠΕΚΑ), Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Παιδείας) και Όλγα Κεφαλογιάννη (Τουρισμού).
Τέλος, εκτιμάται ότι σε κυβερνητικές θέσεις θα παραμείνουν στελέχη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως οι Αντώνης Μανιτάκης, Αντώνης Ρουπακιώτης και Ναπολέων Μαραβέγιας.
Keywords
Τυχαία Θέματα